АЗ – «Динамо»: арбітри з Шотландії

АЗ – «Динамо»: арбітри з Шотландії

Стала відома бригада арбітрів, яка обслуговуватиме матч 3-го туру групового турніру Ліги Європи УЄФА між АЗ (Алкмаар) та «Динамо».

У четвер на поле стадіону «АФАС» команди виведе арбітр із Шотландії Дуглас Макдональд (Douglas Mcdonald). Шотландець народився 8 жовтня 1965 року, працює консультантом із транспортного планування. Арбітр ФІФА з 2000 року. Примітно, що Макдональд одним із перших брав участь в експерименті з двома додатковими асистентами арбітра за воротами, коли наприкінці 2008 року працював на турнірі серед 19-річних, який проходив на Кіпрі.

«Динамо» в рамках єврокубків із шотландським арбітром не перетиналося. Утім, для українських команд Дуглас є фартовим. Два матчі в рамках Кубку УЄФА закінчувалися перемогами вітчизняних команд – столичного ЦСКА над «Црвеною Звєздою» (3:2, сезон 2001/2002) та «Дніпра» над «Гамбургом» (3:0, сезон 2003/2004). На рівні збірних «жовто-сині» двічі розходилися миром з опонентами: у відбірковому турнірі до Євро-2004 (U-21) наші хлопці зіграли «по нулях» із однолітками з Іспанії, а у фінальному турнірі Євро-2004 (U-19) був аналогічний нічийний результат із бельгійцями.

Асистентами арбітра будуть співвітчизники головного рефері – Френсис Ендрюс (Francis Andrews) та Джеймс Бі (James Bee). За порядком у штрафному майданчику будуть стежити Стівен О'Рілі (Stephen O'Reilly) та Роберт Медден (Robert Madden). Функції резервного арбітра покладені на Стівена Фінні (Stephen Finnie).

За організацією проведення матчу простежить делегат УЄФА Торір Хаконарсон (Thorir Hakonarson) з Ісландії, а роботу бригади арбітрів оцінить суддівський спостерігач УЄФА естонець Аре Хабіхт (Are Habicht).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер