Кубок УЄФА: вибір з вісімки претендентів

Кубок УЄФА: вибір з вісімки претендентів

Після сьогоднішніх матчів Кубка УЄФА в групах «А», «В», «С» і «D» визначилося коло можливих суперників «Динамо» в 1/16 фіналу Кубка УЄФА. Команди, як на підбір, – всі досвідчені єврокубкові бійці (за винятком, мабуть, голландського «Твенте»), і нашій команді буде дуже непросто в другому за престижністю європейському турнірі.

Вісімку команд, які за підсумками жеребкування можуть стати суперником «Динамо» на першій стадії плей-офф Кубка УЄФА, склали наступні клуби: вищезазначений «Твенте», «Галатасарай» (Стамбул, Туреччина), «Штутгарт» (Німеччина), «Тоттенхем» (Лондон, Англія), «Мілан» (Італія), «Аякс» (Амстердам, Голландія), «Валенсія» (Іспанія) і «Депортиво» (Ла-Корунья, Іспанія).

Примітно, що з вісімки перерахованих команд «Динамо» зустрічалося лише з одним суперником у рамках єврокубків. У сезоні 1973/1974 опонентом киян став німецький «Штутгарт» на стадії 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Завдяки голам Веремеєва і Трошкіна підопічні Валерія Лобановського здобули перемогу в Києві, але на виїзді, програвши з рахунком 0:3, припинили виступ на європейській арені в тому сезоні.

Відзначимо, що в Стамбулі і Лондоні «Динамо» вже грало в нинішньому сезоні. З «Фенербахче» підопічні Юрія Сьоміна зіграли внічию 0:0 в 2-му турі групового турніру Ліги чемпіонів, а з лондонським «Арсеналом» (5-й тур) результат поєдинку визначила помилка судді – Алана Хамера з Люксембурга, який зарахував гол, забитий із порушенням правил.

Нагадаємо, що відповідно до формату турніру, перший поєдинок (18/19 лютого) «Динамо» проведе вдома, на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Повторний матч (26 лютого), відповідно, буде зіграно на полі суперника. Жеребкування 1/16 фіналу Кубка УЄФА відбудеться завтра в швейцарському Ньоні. Початок – о 14:00 за київським часом.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер