Куточок України в Стамбулі

Куточок України в Стамбулі

Делегація «Динамо», яка приїхала до Стамбулу для участі в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи проти місцевого «Бешикташа», спортивною програмою перебування на берегах Босфору не обмежилася. До генерального директора клубу Резо Чохонелідзе звернулися представники Консульства України в Туреччині з проханням делегувати кілька футболістів для зустрічі з учнями Міжнародного ліцею імені Тараса Шевченка, який функціонує у Стамбулі.
Отримавши дозвіл від головного тренера Юрія Сьоміна, до ліцею разом із тренером воротарів Михайлом Михайловим вирушили троє футболістів – Роман Зозуля, Денис Гармаш та Сергій Рибалка.

Зазначимо, що в ліцеї навчаються діти з українських сімей. Предмети викладаються російською мовою, також діти вивчають українську, англійську та турецьку мови. Ліцей працює під егідою Міністерства освіти України, і після закінчення школи учні отримують атестати українського зразка. Щоправда, повертатися на історичну батьківщину поспішають далеко не всі, і багато хто продовжує навчання вже у вищих навчальних закладах Туреччини.

Візит динамівців став великим святом для учнів ліцею. Кожному з футболістів, а також тренеру були вручені букети квітів. У рамках зустрічі відбувся своєрідний брифінг: футболісти відповіли на питання дітей, після чого роздали безліч автографів і сфотографувалися з усіма охочими. «Ми із задоволенням відгукнулися на пропозицію представників українського консульства. Зустріч вийшла дуже цікавою і корисною як у рамках популяризації нашого клубу, так і залучення вболівальників по всьому світу.
Можливо, ті емоції, які ми сьогодні побачили в очах маленьких дітей, передадуться футболістам і допоможуть у завтрашній грі з «Бешикташем», – поділився емоціями Михайло Михайлов за підсумками зустрічі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), зі Стамбулу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер