Україна (U-20): бронза на Меморіалі Лобановського

Україна (U-20): бронза на Меморіалі Лобановського

Збірна України, складена з гравців 1990-1991 р.н., посіла третє місце на VIII Меморіалі Валерія Лобановського. У «втішному» фіналі «жовто-сині» переграли збірну Туреччини з рахунком 2:1.

Відкрити рахунок команді, якою керував Олег Кузнецов (старший тренер «молодіжки» Павло Яковенко працював із групою хлопців 1988-1989 р.н., які ввечері проводили товариський матч із Чорногорією), вдалося на останніх секундах першого тайму – м’яч залетів до сітки після потужного удару Богданова зі штрафного. А за кілька хвилин після поновлення гри нашим хлопцям вдалося подвоїти свою перевагу, коли Прийма впевнено реалізував пенальті.

Практично відразу ж турки залишилися в меншості, коли не по-джентельменски повівся Махмут Боз і був вилучений із поля. Навіть у меншості гостям вдалося відіграти один гол – допоміг їм у цьому динамівець Темур Парцванія, який «відзначився» автоголом. Утім, незважаючи на те, що до фінального свистка залишалося достатньо часу, «жовто-сині» впевнено довели матч до перемоги і в результаті вибороли бронзові медалі турніру.

Відзначимо, що у звітному поєдинку грали четверо представників «Динамо». Окрім згадуваного захисника Парцванії, який провів на полі весь матч, також 90 хвилин відіграв захисник Сергій Люлька. У першому таймі тон атакам нашої команди задавав Сергій Шевчук, а на 70-й хвилині на заміну вийшов Сергій Рибалка.

Перемогу ж здобула збірна Росії, яка у фіналі, що відбувся на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, у напруженому поєдинку переграла вчорашніх кривдників наших хлопців, забивши вирішальний м’яч на 89-й хвилині матчу.

Україна (U-20) – Туреччина (U-20) – 2:1 (1:0).

Україна:
Левченко, Парцванія, Прийма, Опанасенко, Люлька, Гречишкін, Турчанов (Рибалка, 70), Богданов (Імереков, 80), Поліщук, Сахнюк (Гудима, 74), Шевчук (Хомченовський, 46).

Голи: Богданов (45+3), Прийма (49, пен.) – Парцванія (55, автогол).

* * *

УСІ ПЕРЕМОЖЦІ МЕМОРІАЛУ ЛОБАНОВСЬКОГО

2003 – «Динамо» (Київ)
2004 – «Динамо» (Київ)
2005 – Польща (національна збірна)
2006 – Ізраїль (молодіжна збірна)
2007 – Ізраїль (молодіжна збірна)
2008 – Польща (молодіжна збірна)
2009 – Україна (молодіжна збірна)
2010 – Росія (U-20)

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер