Україна (U-21): вдалий вояж до Бельгії

Радість голу; фото AFP

Перед звітним туром у групі 8 відбіркового турніру до чемпіонату Європи 2011 року (U-21) склалася вельми цікава ситуація. За підсумками чотирьох турів відразу три команди – Україна, Бельгія і Франція – мали в своєму активі по вісім очок. Наші хлопці за додатковими показниками очолювали таблицю, а бельгійці з тієї ж причини розташувалися на третьому місці.

Підопічні Павла Яковенко мали важкий вояж до Бельгії. Нагадаємо, що місяць тому «червоні дияволи» приїжджали до Києва, і тоді була зафіксована результативна нічия 1:1. Безумовно, перед рідними вболівальниками бельгійці були налаштовані виключно на перемогу. Але наші хлопці також не були проти здобути турнірні очки в Сент-Трюйдені.

Із п’яти представників «Динамо», які потрапили до заявки на матч, двоє вийшли у стартовому складі – Андрій Сахневич зайняв місце на лівому фланзі захисту, а Артем Кравець самотужки мав атакувати редути суперника. Віддавши опоненту ініціативу, «синьо-жовті» основні сили зосередили на обороні своїх воріт, за першої нагоди вибиваючи м’яча на чужу половину поля – а там уже Кравець, як міг, чіплявся за м’яч. Проте, нашому воротарю довелося неабияк попрацювати, щоб зберегти свої ворота «сухими». А українці використали фактично свій єдиний момент, і м’яч влетів у протилежні ворота. Морозюк навісив із кутового, Кравець дезорієнтував захисника, який підправив м’яча головою, і Голодюк з кількох метрів переправив м’яча у ворота. Нелогічний, але такий приємний для нас гол.

У другому таймі перевага бельгійців вже не була настільки великою. Наші хлопці прагнули відповідати на випади господарів, і в середині тайму їм вдалося вдруге засмутити місцевих уболівальників. Пашаєв виконав точний навіс із правого флангу, а Голодюк у падінні головою оформив дубль у матчі. Грамотно побудувавши оборону, підопічні Павла Яковенко так і не дозволили бельгійцям створити що-небудь небезпечне біля воріт Каніболоцького. Відзначимо, що вже в компенсований час на полі з’явився півзахисник Денис Гармаш, а захисники Темур Парцванія і Вадим Родіна так і залишилися серед запасних.

Таким чином, набравши 11 очок, українці одноосібно очолили турнірну таблицю. Найближчого вівторка, 17 листопада, збірна Франції матиме можливість наздогнати наших хлопців – для цього «трикольоровим» необхідно вдома обіграти Словенію. Свій же наступний матч команда Павла Яковенко проведе 29 травня наступного року, коли поїде на Мальту.

Бельгія (U-21) – Україна (U-21) – 0:2 (0:1).

Бельгія:
Міньоле, Аараб (Бентеке, 81), Альдервейрельд, ван Гейсегем, Хейгебарт, Буйєнс, Мунунга, Вітсель (Капон, 67), Лукаку, Карсела-Гонсалес, Муянгі (Кумс, 46).

Україна: Каніболоцький, Пашаєв, Матвеєв, Кривцов, Сахневич, Голодюк, Чеснаков, Білий (Віценець, 74), Коноплянка, Морозюк (Гармаш, 90+1), Кравець (Федорчук, 67).

Голи: Голодюк (36, 73).

Попереджені: Аараб (3), Карсела-Гонсалес (4) – Морозюк (19), Пашаєв (51), Коноплянка (66).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер