Україна (U-21) в очікуванні плей-офф Євро-2011 (+коментар Ярмоленко)

Україна (U-21) в очікуванні плей-офф Євро-2011 (+коментар Ярмоленко)

Молодіжна збірна України завершила відбірковий турнір до Євро-2011, зігравши внічию з однолітками зі Словенії. Формально поєдинок зі словенцями не мав жодного турнірного значення, оскільки підопічні Павла Яковенка достроково забезпечили собі перше місце у групі 8 і, відповідно, участь у стикових матчах, які визначать учасників фінальної частини чемпіонату Європи 2011 року.

Втім, мотивація у наших хлопців все ж була, адже, якби вони здобули перемогу в завершальному турі, шанси потрапити до «сіяного» кошика під час жеребкування майбутніх стикових матчів помітно збільшилися би. Як і в попередньому поєдинку із французами, з перших хвилин на поле вийшли троє представників «Динамо» – Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко та Роман Зозуля. Після перерви Роман поступився місцем на полі Лисенку, а Ярмоленка по ходу другого тайму було замінено на Артема Кравця, який відновився після травми.

Українці дуже хотіли здобути перемогу, і мали безперечну перевагу впродовж усього матчу. Морозюк і Зозуля виходили віч-на-віч із воротарем, активний Ярмоленко як асистував партнерам, так і опинявся на завершальній стадії атак, Гармаш традиційно пробивав по воротах із різних дистанцій, але м’яч наполегливо не хотів залітати до гостьових воріт. Таким чином, набравши 16 очок, команда Павла Яковенка випередила найближчих переслідувачів – Бельгію та Францію – на один бал. Тепер попереду жеребкування, і стикові матчі, які відбудуться 9 та 13 жовтня.

Про події на полі, досягнення збірної і свою гру розповів нападник «Динамо» та молодіжної збірної України Андрій Ярмоленко:

- У словенців сьогодні добре діяв воротар – у цьому причина, з якої ми так і не змогли забити.

- У вас був просто «забійний» момент наприкінці першого тайму…

- Я сам не зрозумів, як голкіпер дістав того м’яча. Приїду додому – подивлюся ще раз у повторі.

- Після сьогоднішньої нічиї прикрість є присутньою?

- Головне, що ми посіли перше місце у групі, значить – усе добре. Тепер починається інший етап, до якого необхідно добре підготуватися, щоб проходити далі.

- Ще до початку матчу в нашій групі все було вирішено. У зв’язку з цим, проблем із мотивацією і настроєм не виникло?

- Нас тренер добре підготував, сказав, що в будь-якому випадку потрібно перемагати. Все ж таки, граємо за свою країну. Усі хлопці старалися, нічого страшного, що не склалося виграти.

- Без Коноплянки та Ракицького було складно?

- Ми звикли, що незамінних футболістів немає. Завжди знайдуться гравці, здатні замінити відсутніх.

- Кого хочете отримати в суперники в рамках плей-офф?

- Якщо чесно, без різниці. Потрібно проходити будь-якого суперника і рухатися далі.

- Ви граєте в кожному матчі за клуб та збірну. Як почуваєте себе фізично?

- Важкувато. Останній місяць у нас був дуже напружений графік, хочеться трохи відпочити. Розумію, що для цього немає часу. Потрібно грати.

Україна (U-21) – Словенія (U-21) – 0:0

Україна (U-21):
Каніболоцький, Бутко, Кривцов, Степаненко, Селін, Чеснаков, Гармаш, Віценець, Морозюк (Федорчук, 90), Ярмоленко (Кравець, 62), Зозуля (Лисенко, 46).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер