Україна (U-21): Зозуля приносить нічию з лідером

Автор гола – Роман Зозуля

Молодіжна збірна України провела важливий відбірковий поєдинок до чемпіонату Європи 2011 року (U-21). У гості до підопічних Павла Яковенко завітав лідер 8-ї групи – збірна Бельгії.

Незважаючи на те, що Павло Яковенко викликав до молодіжної збірної шістьох представників «Динамо», до заявки на матч потрапили лише двоє – нападник Роман Зозуля вийшов із перших хвилин, а півзахисник Кирило Петров залишився на лавці запасних і вийшов на полі лише наприкінці першого тайму, тим самим дебютувавши у складі молодіжної збірної.

Не можна сказати, що з перших хвилин одна з команд заволоділа перевагою. Матч проходив у розміреному темпі, а спроби створювати моменти біля воріт суперників виглядали занадто непереконливо. Бельгійці в основному перевіряли нашого воротаря ударами з дальніх дистанцій. «Жовто-сині», у свою чергу, виглядали достатньо пасивно, але наприкінці першого тайму мали можливість відкрити рахунок: Коноплянка подав із кутового, а Зозуля пробивав головою від кута воротарського майданчика – повз ворота.

Друга половина матчу склалася веселіше. Зокрема, через те, що саме після перерви нечисленні глядачі побачили забиті м'ячі. Відкрити рахунок пощастило гостям: Муджангі, тільки вийшовши на заміну, скористався з помилки українців при створенні штучного положення поза грою і відправив м'яча до сітки воріт. Програвали «жовто-сині» недовго. Буквально в наступній же атаці Пашаєв увірвався до штрафного майданчику з правого флангу і прострілив на лінію воротарського майданчика, а Зозуля вдало зіграв на випередження – 1:1!

До фінального свистка залишалося достатньо часу. Небезпечні моменти виникали як біля воріт господарів, так і біля воріт гостей. Зозуля навіть забив свій другий м'яч у матчі, але гол було скасовано через сумнівний офсайд. Але, варто відзначити, що нічия стала справедливим підсумком протистояння. Наступний матч наша збірна проведе 14 жовтня на виїзді проти словенських одноліток.

Україна (U-21) – Бельгія (U-21) – 1:1 (0:0).

Україна:
Каніболоцький, Матвеєв, Курилов, Пашаєв, Фартушняк, Чеснаков (Петров, 44), Федорчук, Коноплянка, Морозюк, Зозуля, Лисенко (Якименко, 72).

Бельгія: Міньоле, Де Лает (Кітоко, 77), Аараб, ван Гійсегем, Хейгеберт, Ненгголан, Мунунга (Муджангі, 66), Оджиджа-Офое, Лукаку, Вітсель, Капон (Каге, 86).

Голи: Зозуля (69) – Муджангі (67).

Попереджені: Коноплянка (36), Петров (54), Зозуля (63), Лисенко (65), Фартушняк (66) – Капон (52), Аараб (63).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер