Україна – у півфіналі Кубка Співдружності!

Україна – у півфіналі Кубка Співдружності!

Нагадаємо, київське «Динамо» на турнірі представляють вісім футболістів. Владислав Калитвинцев, Дмитро Рижук, Іван Трубочкін, Бадрі Акубардія та Давит Іашвілі задіяні у складі молодіжної збірної України, яку очолює Сергій Ковалець. Каталін Карп захищає кольори Молдови, Азам Раджабов грає за Білорусь, а Віталійс Ягодінскіс є  капітаном у складі латвійської збірної.

Суперником українців у чвертьфіналі виступила збірна Молдови, яку підопічні Сергія Ковальця вже перегравали на груповій стадії (2:0).

Цього разу перемога вийшла ще більш ефектною – 5:0. Україна виграє на Кубку Співдружності з таким рахунком уже другий матч поспіль. Два м'ячі влетіло у ворота Молдови до перерви, ще три – у другому таймі. Варто відзначити, що суперники України з 23 хвилини грали в меншості після вилучення Санду.

Динамівці Дмитро Рижук та Владислав Калитвинцев вийшли на гру в стартовому складі, причому Рижук відіграв усі 90 хвилин. Давит Іашвілі та Іван Трубочкін з'явилися на полі в другому таймі.

Каталін Карп також вийшов зі старту в складі збірної Молдови, але ще в першому таймі тренер Олександр Куртеян у зв'язку з вилученням провів дві заміни, а в перерві ще одну, й одним із замінених став Каталін.

На післяматчевій прес-конференції тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець на подив журналістів був дещо незадоволеним такою легкою перемогою своїх підопічних:

- По-перше, хочу привітати свою збірну з виходом до півфіналу. Звичайно, сьогодні не вийшло битва, оскільки півтора тайми ми грали в більшості. У душі, я навіть трохи пошкодував, що так склалося. Ми сюди приїхали не лише перемагати, але й відточувати майстерність, а граючи з перевагою в одного гравця, вийшла якась «лайт-версія». Для мене завжди ідеалом був і є Валерій Лобановський. Одна з його цитат: «Тренер не має відрізняти перемоги від поразок!» Тому що з кожного матчу, з кожного результату ми маємо робити висновки, знаходити помилки та виправляти їх. Для мене дуже важливо з кожним матчем підвищувати якість гри!

Кубок Співдружності – 2013. 1/4 фіналу.

23 січня 2013, Санкт-Петербург, Петербурзький СКК, 300 глядачів

Україна – Молдова – 5:0 (2:0)

Україна: Шевченко, Озарків, Рижук, Приндета, Насонов (Трубочкін, 72), Нойок (к) (Іашвілі, 62), Бабенко (Месхія, 56), Мякушко (Тащі, 46), Караваєв (Іванко, 62), Калитвинцев (Полярус, 67), Коваль (Яковенко, 46).

Головний тренер: Сергій Ковалець.

Молдова: Кошелєв, Карп (Шведул, 42), Засавицький (к), Раца, Кочук, Мілінчіану (Немеренко, 46), Фокша, Жардан, Патик (Антон, 42), Санду, Матей.

Головний тренер: Олександр Куртеян.

Голи: Мякушко (5), Караваєв (38), Яковенко (56), Месхія (64), Іванко (90).

Попередження: Засавицький (63), Матей (83).

Вилучення: Санду (22).

У півфіналі молодіжна збірна України зустрінеться із ще одним старим знайомим, збірною Литви, яка в серії пенальті переграла Таджикистан. Нагадаємо, у групі українці здобули перемогу над литовцями з рахунком 3:0. Півфінальні матчі відбудуться у п'ятницю, 25 січня. Матч Україна – Литва розпочнеться о 14:30, а росіяни з білорусами (у складі яких постійно грає динамівець Азам Раджабов) зіграють о 17:30. Час наведено київський.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер