Збірна України: важлива нічия в Загребі

Збірна України: важлива нічия в Загребі

 

В атаці Мілевський; фото AP

Сьогодні національна збірна України провела в Загребі відбірковий матч до чемпіонату світу 2010 року проти Хорватії. Цей поєдинок розглядався як один з ключових у боротьбі за друге місце в групі 6 – першу позицію, схоже, вже нікому не віддадуть англійці.

У стартовому складі «жовто-синіх» вийшли двоє динамівців – правий фланг оборони було віддано Віталію Мандзюку, а на вістрі атаки пару Андрію Шевченку склав Артем Мілевський. Воротар Станіслав Богуш залишився в запасі, а Олександр Алієв, нагадаємо, напередодні на тренуванні отримав травму і залишився в Києві.

Схоже, ажіотаж навколо матчу зіграв з українцями злий жарт, і вже на другій хвилині господарі відкрили рахунок. Срна вдарив зі штрафного, його одноклубник П’ятов невпевнено відбив м’яча перед собою, і Петричу не склало особливих труднощів переправити сферу з двох метрів до сітки воріт.

До честі підопічних Олексія Михайличенка, нашій команді доволі швидко вдалося відігратися. Ротань із лівого флангу виконав блискучу подачу до воротарського майданчика, а Шевченко головою без проблем поцілив у ворота Руньє. На куражі «жовто-сині» могли забити і другий м’яч. Двічі в центрі подій опинявся Мілевський. Спочатку Артем вийшов віч-на-віч із воротарем, але, опинившись біля лицьової лінії, віддав неточну передачу до штрафного майданчика. А незабаром динамівець у боротьбі з Шимуничем упав у штрафному майданчику, але свисток судді промовчав.

На 23-й хвилині травму отримав Шевченко, і Михайличенко був вимушений робити заміну – на полі з’явився Селезньов. Заміна багаторічного лідера атак збірної України спонукав хорватів до активніших дій у передній лінії. Два небезпечних удари на рахунку Модрича, але П’ятов вже не припустився помилки і зіграв надійно. Хороший момент міг би виникнути і біля воріт господарів, але після класного пасу врозріз від Мілевського в мінімальному офсайді опинився Селезньов – інакше був би чистий вихід віч-на-віч.

Після перерви у хорватів відбулися дві заміни – на полі з’явилися нинішній динамівець Огнєн Вукоєвич та колишній футболіст нашої команди Йєрко Лєко. Втім, «свіжа сила» не допомогла хорватам на 54-й хвилині. Результативним виявився розиграш стандартного положення – Назаренко навісив зі штрафного з лівого флангу, а Гай вдало зіграв на випередження, головою відправивши м’яча до ближнього кута.

Повівши в рахунку, «жовто-сині» віддали ініціативу господарям. І, як результат, гол у відповідь у виконанні збірної Хорватії. Модрич узяв ініціативу на себе, отримав м’яча транзитом через Петрича, увірвався до штрафного майданчика і пробив – м’яч рикошетом від Чигринського, який стелився у підкаті, залетів за лінію воріт. Кінцівка матчу вийшла занадто нервовою для українців. Чого тільки варті дві стійки після ударів Модрича і Петрича, а також по дві жовті картки в пасиві обох команд. Проте, підопічні Олексія Михайличенка вистояли і здобули важливу нічию в матчі з сильним суперником.

Таким чином, набравши 8 очок, збірна України посідає четверте місце в турнірній таблиці. Наступний поєдинок наша команда проведе в середу, 10 червня, на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Суперником «жовто-синіх» виступить збірна Казахстану.

Хорватія – Україна – 2:2 (1:1).

Хорватія:
Руньє, Срна, Шимунич, Ковач, Чорлука, Праньїч, Юрич (Лєко, 46), Ракитич (Вукоєвич, 46), Модрич, Петрич, Олич (Манджукич, 61).

Україна: П’ятов, Мандзюк, Кучер, Чигринський, Шевчук, Тимощук (Русол, 88), Гай, Ротань, Назаренко (Калиниченко, 76), Шевченко (Селезньов, 23), Мілевський.

Голи: Петрич (2), Модрич (68) – Шевченко (13), Гай (54).

Попереджені: Срна (72), Лєко (82) – Селезньов (23), Назаренко (59), Мандзюк (80), Кучер (90+1).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер