Збірна України: чорну полосу перервано

Збірна України: чорну полосу перервано

Чотири поразки поспіль у товариських матчах стали причиною нищівної критики на адресу національної збірної. У матчі з Болгарією наші хлопці зігнали всю свою злість, і нарешті здобули довгоочікувану перемогу.

Зі стартових хвилин на поле рідного для себе стадіону імені Валерія Лобановського вийшли відразу семеро представників «Динамо». Місце у воротах зайняв Шовковський, у центрі захисту розмістився Михалик, у середній лінії функції опорного півзахисника були покладені на Гармаша, традиційно по флангах діяли Гусєв та Ярмоленко, а в атаці справами заправляли Мілевський та Шевченко.

Тримаючи в пам’яті останню поразку від Чехії, «жовто-сині» почали звітний матч із твердим наміром забити швидкий м’яч і тим самим полегшити собі подальше завдання. І у хлопців це вийшло: після подачі з кутового Чигринський головою продовжив політ м’яча, а Селін, який дебютував у національній команді, також головою спрямував м’яча до неприкритого кута.

Зупинятися на досягнутому українці не збиралися. Щоправда, в атакуючому запалі наші хлопці ледь не пропустили, але після удару Рангелова з близької відстані Шовковського врятувала стійка. Із тривожного дзвіночка підопічні Олега Блохіна зробили правильні висновки, і незадовго до перерви рахунок подвоїли. Гол вийшов виключно динамівським – Мілевський та Ярмоленко розіграли красиву комбінацію, останній прострілив до штрафного майданчика, звідки по воротах пробив Гусєв. З ударом Олега воротар впорався, але тут як тут опинився Шевченко, який із метра переправив м’яча до порожніх воріт.

У другому таймі господарям не склало особливих труднощів довести поєдинок до логічної й заслуженої перемоги. Моментів зробити рахунок розгромним було предостатньо (у тому числі й після передач Алієва, який вийшло на заміну), але наші хлопці обмежилися лише одним – Коноплянка прострілив із лівого флангу, а Ярмоленко в дотик переправив м’яча за спину воротарю.

Саме такої гри чекають від нашої збірної – феєричної, результативної, надійної. Віримо, що всі поразки команди Олега Блохіна позаду, і переможний дух збережеться у хлопців аж до Євро-2012. Звичайно ж, включно. А поки що на «жовто-синіх» чекає візит до Таллінну, де доведеться 11 жовтня провести матч з Естонією.

Україна – Болгарія – 3:0 (2:0).

Україна:
Шовковський, Бутко (Федецький, 81), Чигринський, Михалик, Селін, Гусєв (Коноплянка, 46), Тимощук, Гармаш (Ротань, 46), Ярмоленко (Назаренко, 86), Мілевський (Алієв, 66), Шевченко (Селезньов, 54).

Болгарія: Михайлов (Стоянов, 46), Манолєв, Бандаловські, Стоянов, Іванов, Златинські (Міланов, 69), Цветков, Гаджев (Георгієв, 51), С.Петров, Божинов (Домовчійські, 51), Рангелов (Попов, 46).

Голи: Селін (7), Шевченко (39), Ярмоленко (82).

Фотогалерея

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер