Збірна України лідирує у відборі до чемпіонату світу

Збірна України лідирує у відборі до чемпіонату світу

Збірна України здобула другу перемогу на старті відбіркової кампанії до чемпіонату світу 2010 року. Таким чином, наша команда поділяє перше місце із збірною Англії, яка після виїзної перемоги над хорватами також має в активі максимальну кількість очок.

Після поєдинку у Львові проти білорусів старший тренер національної команди не дорахувався кількох виконавців. Так, перед поєдинком в Алма-Ати наставник серед інших не зміг розраховувати на двох динамівців – Андрія Несмачного та Артема Мілевського. Таким чином, вийти на поле у складі збірної отримали можливість захисник Тарас Михалик і півзахисник Олександр Алієв.

Поєдинок в Алма-Ати українські вболівальники очікували із хвилюванням. В першу чергу згадувався поєдинок чотирирічної давнини, коли підопічні тоді ще Олега Блохіна у відборі до чемпіонату світу 2006 року лише на останніх хвилинах вирвали перемогу на алма-атинському стадіоні «Центральний». Звітний матч також вийшов не дуже легким.

Весь перший тайм господарі гідно протистояли нашій команді і при цьому прагнули загрожувати воротам П’ятова. Проте українцям вдалося піти на перерву, ведучи в рахунку. Вже в доданий арбітром час Шевченко та Селезньов розіграли стінку в межах штрафного майданчика, нападник «Шахтаря» пробив у поперечину, а Назаренко першим встигнув на м'яч, що відскочив. Розвинути успіх команді Олексія Михайличенка вдалося незабаром після відновлення гри. Шевченко вдало зорієнтувався в штрафному майданчику і відправив м'яча точно в кут воріт господарів.

Казахи змусили нашу команду понервувати, коли Остапенко вдалося відіграти один м'яч. Але за десять хвилин до закінчення зустрічі Назаренко встановив остаточний рахунок, більярдним за точністю ударом відправивши третій м'яч до воріт суперника. Свій наступний матч українці проведуть 11 жовтня, коли до Харкова приїде учасник чемпіонату Європи – збірна Хорватії.

Казахстан – Україна – 1:3 (0:1)

Казахстан:
Лорія, Азовський, Кучма, Ірисметов, Карпович, Асанбаєв (Байжанов, 72), Смаков, Скорих, Жумаскалієв, Остапенко, Балтиєв (Узденов, 88).

Україна: П’ятов, Ярмаш, Кучер, Михалик, Шевчук, Тимощук, Левченко, Назаренко (С. Кравченко, 81), Алієв, Шевченко (Воронін, 89), Селезньов (Гоменюк, 87).

Голи: Остапенко (67) – Назаренко (45, 80), Шевченко (53).

Попередження: Азовський (26), Ірисметов (62), Кучма (68) – Ярмаш (57).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер