Збірна України: рекордна перемога та вихід до плей-оф

В останньому матчі групового турніру кваліфікації Кубка світу-2010 збірна України на виїзді перемогла Андорру 6:0 і, посівши друге місце, заслужила право зіграти в матчах плей-оф. Суперника у двох листопадових зустрічах ми дізнаємося 19-го жовтня.

Найбільш складним завданням для команди Михайличенка у звітній зустрічі було забити перший м'яч. Стартова навала українців не принесла результату, а в середині першого тайму успіх посміхнувся капітану команди Андрію Шевченку, який з гострого кута відправив м'яча до воріт після передачі Гусєва. Подальші сорок хвилин тримали в напрузі вболівальників нашої команди. Господарі лише зрідка переходили центр поля, але хто знає, як склалася б доля зустрічі наприкінці гри, якби українці не збільшили рахунок.

Останні півгодини стали справжнім бенефісом наших гравців. Після того, як Олег Гусєв, вийшовши віч-на-віч із голкіпером, подвоїв рахунок, співвідношення сил на полі швидко матеріалізувалося в потрібний для нашої збірної результат. Третій м'яч захисник Андорри провів у свої ворота, а потім з 80-ї по 83-ю хвилину Ракицький, Селезньов та Ярмоленко довели рахунок до розгрому.

Команда Олексія Михайличенка успішно виконала поставлене завдання. Тепер їй доведеться зробити останній крок на шляху до другого в історії збірної України фінального турніру Кубка світу.

Андорра - Україна - 0:6 (0:1).

Україна: П’ятов, Кучер, Ракицький, Хачеріді, Кобін, Михалик, Назаренко (Гай, 74), Гусєв, Ярмоленко, Шевченко - кап (Алієв, 74), Мілевський (Селезньов, 76).

Голи: Шевченко (22), Гусєв (61), Ліма (70, автогол), Ракицький (80), Селезньов (81), Ярмоленко (83).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер