Упевнений заділ «молодіжки» в Голландії

Упевнений заділ «молодіжки» в Голландії

Молодіжна збірна України провела перший матч плей-офф за право виходу до фінальної частини чемпіонату Європи 2011 року, перегравши на виїзді однолітків із Голландії. За підсумками жеребкування раунду плей-офф фахівці та вболівальники зійшлися на думці, що нашим хлопцям дістався найсильніший суперник із можливих. Проте, підопічні Павла Яковенка наочно продемонстрували, що не такі вже і страшні представники Країни тюльпанів.

Уже в дебюті зустрічі «синьо-жовтим» вдалося увігнати у стан шоку як своїх опонентів, так і присутніх на стадіоні місцевих уболівальників. Обидва рази на вістрі атаки опинявся центральний захисник Сергій Кривцов. Спочатку представник донецького «Шахтаря» замкнув подачу свого одноклубника Ракицького зі штрафного, а трохи пізніше опинився першим на підборі у штрафному майданчику суперника і без перешкод спрямував м’яча до сітки.

Приємно, що наші хлопці не збиралися задовольнятися малим, а продовжували шукати щастя біля воріт суперника. Ярмоленко трохи не встиг до м’яча після того, як воротар із труднощами парирував удар Коноплянки, а удар Степаненка прийняла на себе поперечина. Не засмучувалися й господарі. Перед самою перервою ван Вольфсвінкель забив гол, який арбітр скасував, а після поновлення гри голландський бомбардир поцілив у стійку, замикаючи подачу з кутового.

Ініціативою володіли «помаранчеві», а м’яч, як часто буває у футболі, забили наші хлопці. Після удару Степаненка захисник зіграв рукою, і Коноплянка впевнено реалізував 11-метровий удар. 3:0 – це вже нокаут для збірної Голландії, яка не звикла програвати, тим паче на своєму полі. Буквально за п’ять хвилин їм вдалося відіграти один м’яч, щоправда, завдяки грубій помилці асистента арбітра, який не зафіксував очевидний офсайд у де Йонга. До фінального свистка рахунок більше не змінювався, а в безпорадності господарів розписався Гортер, який грубо зіграв проти Чеснакова і достроково залишив поле.

Виїзну перемогу над Голландією здобували й четверо представників «Динамо». Денис Бойко провів поєдинок вище за будь-які похвали, кілька разів рятуючи нашу команду від вірного гола, а у пропущеному м’ячі його провина, якщо і є, то мінімальна. Роман Зозуля та Андрій Ярмоленко виконали колосальний об’єм роботи в передній лінії, постійно тримаючи опонентів у напрузі, але свої моменти реалізувати не вдалося. Будемо сподіватися, що вдасться у вівторок, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, вже в матчі-відповіді. Також до загальної перемоги долучився й Денис Гармаш, який вийшов на заміну на останні хвилини матчу.

Упевнений крок на шляху до фінальної частини чемпіонату Старого світу наші хлопці зробили. Але попереду матч-відповідь, перед яким в жодному разі не можна розслаблятися.

Голландія (U-21) – Україна (U-21) – 1:3 (0:2).

Україна (U-21):
Бойко, Бутко, Ракицький, Степаненко, Селін, Кривцов, Чеснаков (Петров, 90+3), Морозюк (Опанасенко, 71), Коноплянка (Гармаш, 88), Зозуля, Ярмоленко.

Голи: де Йонг (78) – Кривцов (2, 6), Коноплянка (73, пен.).

Вилучений: Гортер (90).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер