Україна перемогла у Шотландії та стала на крок ближчою до ЧС-2022

Україна перемогла у Шотландії та стала на крок ближчою до ЧС-2022

1 червня національна збірна України провела довгоочікуваний матч плей-офф кваліфікації до Чемпіонату світу – 2022, який має відбутися восени цього року у Катарі.

Матч відбувся на стадіоні «Гемпден Парк» у Глазго, де наших футболістів, які дуже довго не проводили офіційних матчів, зустріла чудова атмосфера. Перед грою українські та шотландські вболівальники в єдиному пориві виконали гімн України.

У стартовому складі збірної України на поле вийшли чотири динамівці – ворота захищав Георгій Бущан, у центрі захисту зіграв Ілля Забарний, на правому фланзі – Олександр Караваєв, а на лівому фланзі півзахисту вийшов Віктор Циганков. Ще троє динамівців – Сергій Сидорчук, Олександр Сирота та Микола Шапаренко – опинилися у запасі.

фото bbc.com

Українці розпочали матч дуже впевнено і, не давши господарям поля організувати стартовий тиск, невдовзі створили свій гольовий момент. На 17-й хвилині Андрій Ярмоленко опинився перед воротами та розстрілював їх майже впритул, щоправда незручною для себе правою – від пропущеного м’яча шотландців врятував 39-річний голкіпер Крейг Гордон.

Однак на 34-й хвилині досвідчений ветеран був безсилим, коли після класного пасу із глибини у виконанні Руслана Малиновського Андрій Ярмоленко прийняв м’яч на лінії штрафного майданчика та перекинув голкіпера, який вийшов із воріт.

Перший тайм так і завершився за повної ігрової переваги «синьо-жовтих», закріпленої мінімальною перевагою у рахунку на табло.

На самому початку другої половини зустрічі підопічні Олександра Петракова відзначились у воротах Шотландії вдруге. Фундамент гольової атаки заклав Ілля Забарний, сміливо пішовши вперед та загостривши її передачею на Ярмоленка. Андрій покотив м’яч назад на Караваєва, який зі свого флангу навісив у центр штрафного точно на Яремчука, і той, випередивши свого опікуна, спрямував м’яч у кут воріт.

Після цього «синьо-жовті» мали ще кілька хороших моментів біля воріт шотландців, ловлячи суперників на контратаках.

фото uefa.com

Перебудувавшись та провівши ряд замін, господарі поля на якийсь час притиснули «синьо-жовтих» до воріт та створили кілька поспіль небезпечних моментів біля воріт Георгія Бущана. Українці відбили цей натиск і на 70-й хвилині провели свою атаку, яку завершував хорошим ударом Віктор Циганков. За хвилину Віктор залишив поле, у той самий час на заміну вийшов інший динамівець Микола Шапаренко.

Олександр Петраков провів дві подвійні заміни, однак гру ще не було зроблено. На 79-й хвилині Георгій Бущан зіграв на виході та вибив кулаком м’яча зі штрафного майданчика українців, проте прямо на Макгрегора, зі швидким ударом якого вже не впорався. Не встигнув вибити м’яч з лінії воріт і Тарас Степаненко – 1:2…

Заключна десятихвилинка видалася вкрай напруженою. Цю напругу міг полегшити Артем Довбик, але форвард не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем після класного пасу через пів поля від Михайла Мудрика. Гольовий момент вже у компенсовані хвилини мав і Олександр Зубков.

Для того аби втримати переможний рахунок Олександр Петраков провів ще одну заміну вже у компенсований час, випустивши на поле динамівця Сергія Сидорчука. Та Україна не лише вистояла, а і поставила гучний знак оклику у матчі. З другої спроби Артем Довбик на п’ятій компенсованій хвилині реалізував футбольний булліт – 1:3, Україна перемагає!

Тепер нашій збірній для потрапляння на омріяний ЧС-2022 залишається один крок – перемогти у фіналі плей-офф збірну Вельсу. Цей вирішальний поєдинок відбудеться 5 червня у Кардіффі.  

Плей-офф кваліфікації ЧС-2022. Півфінал

Шотландія – Україна – 1:3

Склад України: 1. Георгій Бущан, 16. Віталій Миколенко, 22. Микола Матвієнко, 13. Ілля Забарний, 21. Олександр Караваєв, 6. Тарас Степаненко (5. Сергій Сидорчук, 90+3), 8. Руслан Маліновський (10. Микола Шапаренко, 72), 17. Олександр Зінченко, 15. Віктор Циганков (14. Михайло Мудрик, 72) 7. Андрій Ярмоленко (к) (20. Олександр Зубков, 79), 9. Роман Яремчук (11. Артем Довбик, 79).

Голи: 0:1 – Ярмоленко (33), 0:2 – Яремчук (49), 1:2 – Макгрегор (79), 1:3 – Довбик (90+5)

Фото dailyrecord.co.uk

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер