Україна U19 вийшла до півфіналу Євро-2024, Пономаренко забив переможний гол у ворота Італії

Україна U19 вийшла до півфіналу Євро-2024, Пономаренко забив переможний гол у ворота Італії

У третьому турі групового раунду фінального етапу Євро-2024 (U19) збірна України зустрілася з лідером нашої групи, Італією.

«Синьо-жовтим» для гарантії виходу до плей-оф потрібна була перемога. І вже на 7-й хвилині зустрічі наша збірна повела в рахунку завдяки голу Сінчука. На 34-й хвилині Ебоне забив гол у відповідь. 

На початку другого тайму з передачі Ебоне забив Романо, і вже Італія вийшла вперед. Утім за дві хвилини рахунок знову став рівним: після передачі динамівця Матвія Пономаренка голом відзначився Кревсун. 

У паралельному матчі Норвегія перемагала Північну Ірландію, тож Україні потрібна була перемога, і «синьо-жовті» не полишали атакувати ворота італійців. На 74-й хвилині після передачі з глибини від динамівця Тараса Михавка його партнер по клубу та збірній Андрій Маткевич вийшов на ударну позицію, але в останній момент його збив у власному штрафному майданчику захисник «Скуадри адзури» Корраді, за що отримав друге попередження та був вилучений із поля. Арбітр призначив 11-метровий, який чітко реалізував Пономаренко – 3:2 на користь України. 

Останні хвилини видалися вкрай напруженими та нервовими, проте українці втримали переможний рахунок та здобули путівку до плей-оф. 

У грі взяли участь четверо динамівців – Олексій Гусєв, Тарас Михавко, Андрій Маткевич та Матвій Пономаренко. Усі четверо провели повний матч, останні троє заробили по попередженню. Для Пономаренка та Маткевича вони, на жаль, означають пропуск наступного матчу. 

Вихід до четвірки кращих на Євро-2024 дає Україні також путівку на чемпіонат світу-2025 (U-20), що в наступному році пройде в Чилі.

Фото - УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер