Українська Військова Ліга розширюється та розвивається

Українська Військова Ліга розширюється та розвивається

У понеділок, 12-го січня, у конференц-залі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського відбулася важлива подія – пресконференція, присвячена Українській Військовій Лізі, одним з організаторів якої є ФК «Динамо» (Київ).

УВЛ – це провідна організація у психологічно-спортивній реабілітації військовослужбовців. Перший ігровий сезон, у якому взяли участь 640 військовослужбовців, підтвердив ефективність цієї програми. Тепер організатори прагнуть до розвитку та проведення міжнародних турнірів і змагань військовослужбовців для співпраці з іншими країнами та розширення партнерських відносин. Мета такої діяльності – підтримка та інтеграція військових у цивільне життя. Проєкт націлений на подолання посттравматичних стресових розладів серед військовослужбовців та їх адаптацію.

За оцінками експертів, 1,8 мільйона військових потребують психологічної допомоги. УВЛ виступає ініціатором відкриття 100 центрів психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації військовослужбовців Збройних Сил України по всій країні. Українська Футбольна Ліга – не лише сприяє фізичній активності, а і є могутнім інструментом для подолання травм та стимулювання соціальної інтеграції військових у цивільне життя.

ФК «Динамо» (Київ) бере активну участь в організації та медійному супроводі УВЛ. На нашому Youtube каналі ви маєте можливість подивитись три сюжети про функціонування Ліги.

- УВЛ. З поля бою - на футбольне!

- УВЛ. «Ми на полі забуваємо про війну»

- УВЛ. Фінал без переможених

- Ще 7-8 місяців тому, коли ми навіть не могли уявити, що наші заходи будуть відбуватися, ми отримували запити від військових про проведення спортивно-масових заходів серед військовослужбовців, які перебували у пунктах постійної дислокації, - зазначив почесний президент Української Військової Ліги Святослав Сирота. – Ми створили змагання, які згодом перетворилися на регулярні. Восени ми провели перший чемпіонат з футболу, а зараз хочемо розширити цю ініціативу та залучити інші види спорту. Мова йде не лише про змагання. Вже в цьому році обговорюємо утворення 10 центрів психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації військовослужбовців у Києві. Сподіваюся, нам це вдасться. Хочу подякувати ФК «Динамо» (Київ), який першим відгукнувся на нашу ідею створити Українську Футбольну Лігу, і перший чемпіонат проходив на динамівських полях, а також «Локомотиву». І фінальну частину ми теж провели на інфраструктурі «Динамо». Клуб завжди докладає максимальних зусиль, щоб допомогти нам в організації усіх заходів.

- Українська Військова Ліга, дійсно, була створена на запит військових, - підтвердив засновник Української Військової Ліги Сергій Клявлін. – Коли ми минулого літа провели змагання для військових частин гарнізону міста Києва, отримали лише позитивні відгуки, і після цього до нас почали звертатися військові з проханням продовжити роботу у цьому напрямку, бо це давало їм можливість психологічно розвантажитися, отримати позитивні емоції та на якийсь час забути, звідки вони приїхали. У ході створення УВЛ ми зіштовхнулися з тим, що багато військовослужбовців потребують не лише спортивної реабілітації, а й консультацій фахових психологів, які розуміються на тому, як виводити їх з пригніченого стану, як подолати ПТСР та повернутися до нормального життя та перебування у суспільстві, у якому інші погляди.

На перше півріччя нинішнього року ми запланували проведення 10 спортивних та близько 10 заходів, спрямованих на культурну реабілітацію. Оскільки у нас збільшилася кількість учасників, розіб’ємо їх на дві групи та проведемо змагання вже не в Києві, а в інших містах України, зокрема, розглядаємо варіанти із Житомиром, Черкасами, Рівним, Львовом.

Також під час конференції був підписаний меморандум між збірною артистів та УВЛ. Учасники зазначили, що УВЛ – це не лише програма реабілітації. Це справжня родина, яка підтримує своїх учасників на кожному кроці. Вони висловили упевненість в тому, що спільна діяльність у спортивних заходах та соціокультурних ініціативах зміцнює духовний зв'язок та допомагає воїнам знайти нове призначення у цивільному житті.

Про підтримку УВЛ сказав і директор Української Прем’єр-ліги Євген Дикий:

- Якщо футбол дасть нашим військовим, на долю яких випали такі страшні випробування, хоча б маленьку можливість повернутися до нормального, спокійного життя – це найменше, що ми можемо для них зробити, оскільки ми в неосяжному боргу перед ними. Хочу ще раз сказати про повну підтримку Українською Прем’єр-лігою Української Військової Ліги. Хочу окремо відзначити дуже високий рівень організації цього турніру. Зі свого боку ми також розробляємо програми реабілітації за участі футбольних клубів. Можливо, ми також долучимося і до створення реабілітаційних центрів, щоб хлопці знали, куди вони повертаються.

Президент Асоціації футболу м. Києва Ігор Кочетов:

- Асоціація футболу м. Києва не змогла залишитися осторонь від цього проєкту. З перших днів війни багато гравців та тренерів поповнили лави Збройних Сил та Територіальної оборони та продовжують свою службу. Футбол для них – це, дійсно, віддушина, якою вони живуть. Київ завжди проводив змагання серед військових, зокрема, разом з ФК «Динамо» ми проводили Лігу АТО, а УВЛ – це новий проєкт, новий подих у футболі. Думаю, усі наші можливості будуть спрямовані на допомогу. Для нас важливо, що ці змагання військових є великим прикладом для нашого молодого покоління, яке рівняється на героїв.

УВЛ прагне стати не лише спортивною, а й соціальною силою, що сприяє повноцінній реабілітації, інтеграції воїнів у цивільне життя та спрямовує свої зусилля на створення кращого майбутнього для наших воїнів.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер