Унаї Емері: «Нам важливо перервати невдалу серію»

Унаї Емері: «Нам важливо перервати невдалу серію»

На стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського на передматчеве тренування «Валенсія» прибула за півгодини до початку. Гравці пішли до роздягальні, а головний тренер Унаї Емері та нападник Давид Сильва до конференц-залу, на прес-конференцію.

Унаї ЕМЕРІ, головний тренер «Валенсії»:

- Чому до Києва прибули 22 футболісти?

- В команді три гравці із пошкодженнями, але лікарі сказали, що вони, можливо, зможуть грати. Друга причина – потрібно тримати колектив разом.

- Чи вірогідна поява на полі Мігеля й Еміліано Моретті?

- Вони не тренуються в загальній групі. Але незабаром будуть готові вийти на поле – якщо не в середу, то в неділю.

- Можете назвати майбутній матч найважливішим у сезоні?

- Насправді існують дві реальності. Перша – команда демонструє добрі результати, якщо ми подивимося в турнірну таблицю. Але після певного моменту, а саме – гри з «Вільярреалом», ми увійшли до нестабільної серії. З цієї точки зору нам потрібно перервати хід подій. Не можу назвати матч із «Динамо» фінальним. Але це дуже важлива гра із сильним суперником, який брав участь у Лізі чемпіонів. Нам важливо вже в середу перервати невдалу серію і досягти позитивного результату. Потім почнемо перемагати і на домашньому стадіоні. Гравці готові, заряджені на боротьбу. В них я впевнений.

- Після гри з «Малагою» ви сказали, що команда має більше боротися на полі. Ви мали на увазі конкретних гравців?

- Ні, я говорив у загальних рисах. Жага боротьби і конкуренція мають бути завжди. Як у середині команди, а в нас є 25 гравців, які борються за місце в складі, так і на полі в офіційних матчах. Як тільки побачив, що боротьби на полі стало менше, відразу сказав про це.

- Що значить «бути зарядженим на боротьбу»? Всі гравці мають працювати в «проекті Емері»?

- Боротьба – бажання гравців працювати на максимумі своїх можливостей. У нас багато гравців і рівень конкуренції дуже важливий. Якщо ми бачимо, що гравці опускаються нижче за певний рівень, це позначається на результаті.

- Ваше враження від стадіону «Динамо» і як ставитеся до того, що на «Местальї» проводять весілля?

- Незважаючи на сніг і мороз, стадіон знаходиться в хорошому стані. Ми звикли грати в таких умовах, у тому числі і в чемпіонаті Іспанії. До таких умов ми пристосуємося. А про весілля... Хай насолоджуються ті, хто хоче одружуватися у Валенсії.

 

* * *


Давид СИЛЬВА, нападник «Валенсії»:

- В нас була серія невдалих матчів і зараз ми маємо продемонструвати свої найкращі якості. Перемагати, щоб скоріше вийти з кризи.

- Як грати, не отримуючи півроку заробітну платню?

- Ми спокійні й повністю довіряємо нашому керівництву.

- Який результат влаштує команду в Києві: нічия, чи перемога?

- Результат у футболі залежить від багатьох чинників, зокрема від погоди, від якості поля. Але ми, звичайно, вийдемо і гратимемо на перемогу.

- В середу синоптики обіцяють сніг і мороз. Київська погода не лякає?

- Ні, адже ми неодноразово грали за такої погоди. На нашу гру це не вплине.

- «Ювентус» заявив, що хоче вас бачити в своїх лавах. Президент «Валенсії» відповів, що Давид Сильва залишається. Що ви думаєте з цього приводу?

- Я звик до «Валенсії» і зараз не хочу говорити ні про що інше. В даний момент зосереджений на найближчих іграх.

- Що знаєте про «Динамо», встигли вивчити суперника?

- Ми грали кожні три дні, не було часу для вивчення «Динамо». Завтра на полі в нас буде хороша можливість познайомитися ближче. Ми більше маємо думати про свою команду: як показати хорошу гру і не пропустити м'ячі.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер