Унаї МЕЛЬГОСА: «Команду варто сприймати, як живий організм»

Унаї МЕЛЬГОСА: «Команду варто сприймати, як живий організм»

- Сьогоднішній вибір стартового складу, а також тих футболістів, які не вийшли на поле, обумовлений тим, що частина гравців тільки-но повернулася зі своїх збірних, тому їм необхідно зменшити навантаження, друга частина нещодавно відновилася після травм – їм необхідно набирати ритм за допомогою ігрових хвилин, увесь матч грати вони поки що не можуть. Крім того, за найближчі півтора місяці у нас буде ще купа матчів, і ми хочемо проводити ротацію, змінювати виконавців, щоб кожен мав свій шанс зіграти.

- За повної переваги «Динамо» в першому таймі здалося, що не вистачало останнього пасу та завершального удару, із чим це пов'язано?

- Команду варто сприймати, як живий організм, хлопці по-своєму розвиваються. У попередньому матчі нам трохи не вистачало гри вперед, глибини, сьогодні вони намагалися вже більше це робити, наважувалися на певні моменти, тому я більше задоволений. У другому таймі перебіг матчу трохи змінився, ми віддали перевагу трохи іншим рішенням. Тому дві половини гри між собою порівнювати не можна.

- Як можете прокоментувати гол Романа Вантуха після флангової атаки?

- Крім безпосередньо самого голу, мав значення попередній розіграш. Ми не стільки діяли позиційно й володіли м'ячем, скільки намагалися швидко переміщати м'яч, за допомогою цього знайшли дисбаланс в побудовах суперника, й Рома, звичайно, добре проявив себе в цій ролі – побіг на завершення. Дуже важливо бачити ці моменти, читати гру та розуміти, коли й куди він має вбігати, як шукати простір.

- У другому таймі гольових моментів було побільше – це пов'язано з проведеними замінами?

- Як я вже казав, матч вийшов неоднорідним – два тайми вийшли різними. Після першого забитого нами м'яча суперник розкрився, пішов уперед. А до цього вони нас добре пресингували, можливо, за рахунок цього й втомилися. Після перерви, коли суперник пропустив вдруге та отримав вилучення у складі, ми віддали перевагу контролю та переміщенню м'яча. Це було зроблено для того, щоб уникнути можливих контратак та показати, що ми більш зріла команда.

- У вашої команди залишилося багато перенесених матчів, уже відомо, коли будете їх грати?

- Так, це ми вже знаємо. Так склалася ситуація, що нам доведеться грати майже півтурніри за менш ніж два місяці. Календар буде стислим та щільним – ми будемо більше грати, ніж тренуватися. Але постараємося адаптуватися під ці умови та показати себе з найкращого боку.

* фото А.Куцан

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер