Унаї МЕЛЬГОСА: «Нам слід було б повчитися грати ширше і масштабніше»

Унаї МЕЛЬГОСА: «Нам слід було б повчитися грати ширше і масштабніше»

- Наші команди знаходяться поруч у турнірній таблиці. У першому таймі ми більше володіли ініціативою, домінували на полі, суперник же вирішив відійти назад, можливо, тим самим полегшивши нам завдання - ми насолоджувалися футболом і грали у своїй манері. У другому таймі матч став більш рівним, нам було трохи складніше, напевно, це пов'язано з нашими помилками, може, з іншими причинами, але в будь-якому випадку, потрібно відзначити, що цей матч був корисний для нас.

- Чому два тайми вийшли такими різними?

- Суперник після перерви трохи поміняв свою тактику, перебудувався, показував трохи інший футбол. До перерви вони грали майже у п'ять захисників, а потім перейшли в більш агресивний пресинг. Ми ж повинні були до цього якось адаптуватися, поміняти свою гру, в результаті чого змінився хід матчу. Перелаштування зайняло певний час, ми вже менше володіли м'ячем і контролювали гру, напевно, тому і здалося, що перший тайм сильно відрізнявся від другого.

- Кого б ви могли назвати найкориснішим гравцем команди?

- У першому таймі виділив би не гравців, а загальну командну роботу, оскільки ми уникли можливих контратак, змогли їх передбачити і нівелювати загрози суперника. Гості створили мало моментів, точніше, майже зовсім їх не створили. Після перерви гравці повинні були «читати» простір, розуміти, що короткий пас був не зовсім доречний, слід намагатися шукати глибину, більше простору, щоб віддати довгу передачу. У другому таймі відзначив би як раз те, що нам слід було б повчитися грати ширше і масштабніше, використовуючи більше простору.

- У нашого воротаря було досить роботи, чи є у вас претензії до оборони?

- До захисту у мене не більше претензій, ніж до інших ліній, оскільки це комплексна робота: як атакуєш, так і захищаєшся. Можливо, у нас щось не виходило, але питань конкретно до захисту немає, оскільки оборона визначається атакою і навпаки.

* фото А.Лукацький

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер