Унаї МЕЛЬГОСА: «Наша команда має вміти адаптуватися»

Унаї МЕЛЬГОСА: «Наша команда має вміти адаптуватися»

- Матч видався важким. Жорстка, агресивна гра збоку суперника. Цей матч вимагав від наших гравців набагато більшої залученості до гри, ніж зазвичай. Нам є чому навчитися, виходячи з цього матчу, є, з чого винести певні уроки.

- Наскільки важко було пристосуватися до гри на штучному газоні? Чи стало це перевагою для суперника?

- Наша команда має вміти адаптуватися, нашим гравцям потрібно вчитися грати на будь-яких полях. Загалом поле не має значення, ми маємо бути готовими адаптуватися до нього.

- Як позначилося на грі вилучення? Залишившись у меншості, ваша команда вже грала «другим номером»?

- Не можу сказати, що вилучення сильно позначилося на нашій грі. Як на мене, ми навіть краще виглядали, граючи в меншості, ніж коли грали в рівних складах.

- Як оціните гру Віктора Циганкова та Богдана Михайличенка?

- Цих хлопців нам дали з дубля, оскільки зараз нам не вистачає своїх гравців. Вони намагалися нам допомогти. У Віктора – окремий випадок, тому що він повертається після травми, і йому потрібно потроху входити в ігровий ритм, отримувати час на полі. Стосовно сьогоднішньої гри до нього в мене немає жодних претензій.

- Як вплинула на гру вашої команди вимушена заміна Кошелєва, після якої деяким гравцям довелося грати не на своїх позиціях?

- Як я вже казав, цей сезон для складний загалом, адже ми маємо провести 50% матчів менше, ніж за два місяці. Гравці мають адаптуватися до такого ритму й бути готовими зіграти не на своїх основних позиціях. Вони мають розглядати ці труднощі в якості плацдарму для прогресу, а не в якості певних перешкод на шляху до розвитку. Лише завдяки адаптації ми можемо досягти успіху та прогресу.

- На вашу думку, Чоботенко порушував правила в епізоді, коли арбітр призначив пенальті у ворота «Динамо»?

- (посміхаючись) Моя думка з цього приводу зовсім неважлива. Свисток арбітра пролунав, пенальті було призначено, тому обговорювати тут немає чого.

- Наскільки ви задоволені грою та результатом, враховуючи непростий для вашої команди сценарій матчу?

- Я не можу бути повністю задоволеним грою. Як під час тренувань, так і під час матчів завжди є моменти, які мені подобаються, а є ті, які не подобаються. Гравці не можуть ідеально діяти протягом усього матчу, обставини також не можуть складатися ідеально. Сьогодні також я чимось задоволений, чимось ні, тим не менше, це лише стимул для нашого зростання.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер