Унаї МЕЛЬГОСА: «Не показали свою кращу версію»

Унаї МЕЛЬГОСА: «Не показали свою кращу версію»

- Скажімо прямо, матч склався для нас не найкращим чином, насамперед через те, що нам не вистачило інтенсивності в захисті, ми не змогли досягти того, що задумували. В атаці також не створили багато моментів. Так, було кілька можливостей для взяття воріт, але свою кращу версію ми не показали сьогодні, так що нам є, над чим працювати.

- Суперник активно використовував пресинг, не завжди виходило з-під нього виходити?

- Вважаю, це трохи пов'язано і з «читанням» гри. Ми повинні краще це робити і розуміти, що високий пресинг змушує нас по-іншому реагувати, приймати інші рішення, насамперед, це стосується індивідуальних рішень. Слід було грати в більш короткий пас, а якщо відчуваємо, що нас запресингували, то потрібно спробувати знайти якусь альтернативу: довгу передачу або пошукати глибину, знайти гравців у глибині. У цьому нам трохи не пощастило, ми не змогли зробити все, як слід.

- Сьогодні Щебетун знайшов свій момент, відібрав м'яч, вийшов один в один, забив гол. Як можете оцінити його гру?

- У Олексія в цьому матчі були й позитивні моменти, і ситуації коли йому не все вдавалося. Він ще навчається і росте, як футболіст. Так що переходити на персоналії не хотів би, більше варто говорити про динаміку колективу. У гравців, як і у команди, в цілому, можуть бути, як позитивні моменти, сильні відрізки матчу, так і більш слабкі.

- «Динамо» пропустило після стандарту, в той же час, зі своїх штрафних і кутових ударів вигоди не витягло. Над цими компонентами потрібно ще працювати?

- Слід зазначити, що в захисті ми діяли не найвдалішим чином при стандартних положеннях. Можливо, не вистачило агресивності, цілісності, переконливості, впевненості в собі. Ми над цим працюємо, але це не означає, що кожного разу нам вдаватиметься успішно це втілювати на полі. Стандартні положення - дійсно, дуже важливий компонент. Дійсно, потрібно працювати в заданому напрямку.

- У чемпіонаті U-19 дозволили п`ять замін, це для вас позитивний момент?

- Природно, позитивний. Коли ще було дозволено три заміни, говорив, що потрібно адаптуватися до ситуації. Зараз ми також звикаємо, але стало значно легше, тому що в цьому віці, дійсно, потрібно проводити більше замін, щоб гравці мали більше ігрової практики і могли показувати свої найкращі якості безпосередньо на полі, а не тільки на тренуваннях.

- В останніх матчах майже не грає Ренат Мочуляк. Чого йому не вистачає? Над чим слід попрацювати?

- Потрібно розуміти, що у нас ще є команда U-21, яка дає нам своїх гравців. Вони також повинні мати ігрові хвилини. Але варто відзначити, що Ренат дуже добре тренується, він явно не випадає і не гірше за своїх партнерів. Просто є люди, яким ігрова практика в даний момент необхідна трохи більше, ніж Ренату.

* фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер