Унаї МЕЛЬГОСА: «Мої підопічні грали з повною самовіддачею»

Унаї МЕЛЬГОСА: «Мої підопічні грали з повною самовіддачею»

- Ми доволі непогано вели гру, контролювали центр поля. Також активно задіювали фланги – власне так і забили перший м’яч. Але демонструючи такий футбол, ми маємо бути готовими до різних речей, які відбуваються у грі. Ми просто подарували кілька можливостей супернику, й вони цілком могли нам забити ще. Після перерви грали дещо краще, надійніше, хлопці по-іншому інтерпретували ситуації, були краще координованими. Можливо, попереду нам не вистачило якості, в першу чергу це стосується боротьби на другому поверсі, але позиційно у другому таймі ми розташовувалися набагато краще й уникали небезпечних контратак збоку «Чорноморця», залишивши господарів, загалом, без моментів.

- Чи не було вам помітно, що хлопці бережуть себе, адже вже за кілька днів «Динамо» дебютує в Юнацькій Лізі УЄФА?

- Якщо ти будеш берегти себе, то велика вірогідність, що отримаєш травму (посміхається). З того, що я бачив сьогодні, мої підопічні грали з повною самовіддачею.

- Чи пішла на користь пауза в чемпіонаті, пов’язана з перенесенням матчу з «Олімпіком»?

- Як на мене, так. Ми більше часу присвятили тренувальній роботі, відпрацюванню різноманітних ситуацій. Через те, що багато наших гравців виступали за збірні, а в листопаді в нас не буде достатньо ігрової практики, вирішили перенести цю гру.

- Після матчу деякі гравці виходили з роздягальні накульгуючи. Чи вдалося уникнути травм перед стартом у Юнацькій Лізі УЄФА?

- Футбол – контактний вид спорту, й можуть мати місце мікропошкодження. Але це ігрові моменти, й футболісти мають бути готовими до них. Та й втрата будь-якого футболіста не має позначатися на грі команди загалом – клуб, який виступає в Юнацькій Лізі УЄФА, не може залежати від одного виконавця. Так само й у нас.

- Чи бачите певне емоційне піднесення всередині колективу у зв’язку з близьким стартом на європейській арені?

- Звичайно, відчувається, що хлопці все більше й більше думають про участь у Юнацькій Лізі УЄФА, адже це можливість проявити себе в матчах із найкращими юнацькими командами Європи. Моє завдання – зробити так, аби вони не сприймали це, як щось надприродне, а ставилися як до звичайного турніру. Звичайно, дуже добре й престижно брати участь у змаганнях такого рангу, але це лише складова частина їхнього зростання у професійному плані. Ми же будемо бачити, як вони зростають як в індивідуальному плані, так і в командному.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер