Унаї МЕЛЬГОСА: «Такий клуб, як «Динамо», створений для перемог»

Унаї МЕЛЬГОСА: «Такий клуб, як «Динамо», створений для перемог»

- Видався доволі складний матч. Суперник змінював структуру своєї гри, й нам потрібно було адаптуватися в рамках своїх сил. Також варто враховувати, що сезон видався тривалий, і на хлопців тиснуло значення матчу.

- Перший гол Лєднєва вийшов фірмовим динамівським?

- Вийшло все дуже непогано. М'яч було доставлено на фланг, була подача, а Лєднєв опинився в потрібному місці, що й призвело до взяття воріт.

- Який прогрес Кравченка після дебюту за першу команду?

- Тут важливо діяти поступово. Є гравці, які опиняються в першій команді за обставинами. Поки чемпіонат Микити - це молодіжна першість. Він має розуміти, що все те позитивне, чого він досяг у чемпіонаті U-21, має у нього залишитися, просто необхідно продовжувати це розвивати та покращувати.

- Молодіжна команда вдруге поспіль стає чемпіоном, що свідчить про певну стабільність. У чому загальний секрет успіху?

- Потрібно розібратися, що насправді є перемогою. Для мене більшим виграшем є відправляти гравців до першої команди, й у цьому році ми відправили до основного складу доволі багато футболістів, тому ми орієнтуємося на це. Я приїхав сюди минулого року, й ситуація склалася так, що ми два рази поспіль стали чемпіонами у двох вікових категоріях. Але потрібно розуміти, що це дуже ймовірно в такому клубі, як «Динамо», оскільки він створений для перемог, тож нічого дивного у цьому немає.

- Наскільки близький до першої команди Чоботенко, враховуючи проблему з центральними захисниками?

- Він має покращувати свою гру та прогрес. Поки Чоботенко ще не готовий бути на 100% гравцем першої команди. Йому потрібно звертати увагу на те, чого йому не вистачає, та концентруватися на тому, що йому вдається добре. Для цього потрібно працювати та докладати зусилля.

- Ви виграли чемпіонат U-19 та U-21, що далі?

- Плани такі: відпочити сьогодні ввечері та протягом усього завтрашнього дня. А з понеділка будемо тренуватися.

- Скільки шампанського випили та який сюрприз зробили команді?

- Ми, дійсно, дещо підготували. Мені подобається ідея святкувати всередині колективу, адже саме команда досягла перемоги. З приводу шампанського в роздягальні... Ми святкували, мало потрапило до рота, більша частина алкоголю опинилася на моєму одязі.

Підписуйтеся на паблік-чат «Динамо» у Viber та будьте в курсі всіх важливих новин із життя клубу!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер