УПЛ, 11-й тур. Представляємо суперника. «Шахтар» (Донецьк)

УПЛ, 11-й тур. Представляємо суперника. «Шахтар» (Донецьк)

У рамках 11-го туру VBET Ліги київське «Динамо» вдома зустрінеться із донецьким «Шахтарем». Матч відбудеться у неділю, 27-го жовтня, у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського та розпочнеться о 18:00.

Перед очним протистоянням «гірники» в турнірній таблиці посідають четверте місце та мають 19 очок. Представляємо нашого найближчого суперника.

«Шахтар» (Донецьк)

Дата заснування: 1936 рік

Президент: Рінат Ахметов

Головний тренер: Маріно Пушич

Домашні матчі проводить на стадіоні «Арена Львів» у Львові.

Результат виступу у минулому сезоні 2023/2024: 1-ше місце (71 очко у 30 матчах; 22 перемоги, 5 нічиїх, 3 поразки, різниця м’ячів – 63:24).

Поточна позиція в сезоні 2024/25: 4-та (19 очок у 9 матчах; 6 перемог, 1 нічия, 2 поразки; різниця м’ячів 25:9).

Стан справ у нинішньому сезоні

Поточний сезон у національній першості «Шахтар» розпочав не дуже вдало, у перших матчах чергуючи перемоги з поразками. Спочатку підопічні Маріно Пушича на виїзді впевнено перемогли «Ворсклу» з рахунком 5:0, а потім несподівано вдома поступилися «Поліссю» (0:1). Далі «гірники» у гостях мінімально обіграли «Лівий Берег» та у напруженій боротьбі програли «Олександрії» теж на виїзді. Здавалося, усе налагодилося, коли «Шахтар» здобув дві домашні перемоги поспіль над «Карпатами» (5:2) та «Оболонню» (4:0), але потім вони знову втратили очки з «Вересом» на виїзді (1:1). Перед матчем з «Динамо» донеччани набрали переможну ходу, відсвяткувавши перемоги над ЛНЗ вдома (5:1) та «Колосом» на виїзді (1:0). Таким чином, в останніх чотирьох поєдинках підопічні Маріно Пушича втрачали очки лише одного разу.

Також зазначимо, що один матч за участі «гірників» не було дограно через повітряну тривогу – поєдинок 5-го туру проти «Кривбасу» у Кривому Розі.

Що стосується поєдинків Ліги чемпіонів, тут «Шахтар» розпочав виступи з основного етапу оновленого розіграшу. У трьох стартових турах підопічні Маріно Пушича не змогли здобути жодної перемоги. Спочатку донеччани зіграли унічию з італійською «Болоньєю» (0:0), потім з великим рахунком поступилися ще одному представнику Італії – «Аталанті» (0:3), а зовсім нещодавно мінімально програли лондонському «Арсеналу» (0:1). Тож в активі суперника динамівців поки що одне очко.

У Кубку України «Шахтар» розпочне виступи з 1/8 фіналу. На цій стадії команда поміряється силами з луганською «Зорею». Поєдинок відбудеться після матчу з «Динамо» - 30 жовтня.

Цікаво, що на цей момент у «Шахтар» є однією з найбільш «недружніх» команд чемпіонату України – вони зіграли унічию лише одного разу. Також одна нічия в активі динамівців, менше – лише у луганської «Зорі» - жодної.

Попри те, що «гірники» перебувають у турнірній таблиці лише на четвертому місці, ця команда є найрезультативнішою серед усіх – підопічні Маріно Пушича забили 25 м’ячів (у середньому майже 3 за матч), у той час, як динамівці, які ідуть першими, лише 21. Водночас команда і пропускає відносно багато – 9 м’ячів (у середньому 1 за матч). Менше пропущених не лише у «Кривбасу» (8) та «Руху» (5), які посідають шосте та сьоме місця відповідно, а й навіть у «Колоса» (8), який розмістився на 13 місці.

Топ гравці стартового складу

Протягом нинішнього чемпіонату України у «Шахтаря» не надто активно варіюється склад. Двоє футболістів зіграли в усіх дев’яти матчах без замін. Це воротар Дмитро Різник (9 матчів, 810 хвилин) та захисник Валерій Бондар (9 матчів, 810 хвилин). Також у всіх 9 матчах взяли участь півзахисники Георгій Судаков (794 хвилини) та Артем Бондаренко (737 хвилин).

Крім того, до числа футболістів, на яких тренер розраховує найбільше, увійшли захисники Юхим Конопля (7 матчів, 617 хвилин) та Микола Матвієнко (7 матчів, 602 хвилини) та півзахисник Дмитро Криськів (8 матчів, 589 хвилин).

Трохи менше ігрового часу отримали півзахисник Кевін (7 матчів, 441 хвилина), захисник Педро Енріке (6 матчів, 427 хвилин), півзахисник Олександр Зубков (6 матчів, 399 хвилин), нападник Лассіна Траоре (8 матчів, 390 хвилин) та півзахисник Педріньйо (8 матчів, 356 хвилин).

Усі бомбардири команди в поточному сезоні УПЛ

Георгій Судаков – 7 голів

Артем Бондаренко – 4 голи

Данило Сікан, Олександр Зубков – по 3 голи

Микола Матвієнко – 2 голи

Дмитро Криськів, Педріньйо, Лассіна Траоре, Невертон, Тарас Степаненко – по 1 голу

Найкращі асистенти команди в поточному сезоні УПЛ

Георгій Судаков – 3

Артем Бондаренко, Педріньйо, Лассіна Траоре, Кевін, Вінісіус Тобіас – по 2

Олександр Зубков, Микола Матвієнко, Дмитро Криськів, Невертон, Егіналду, Марлон – по 1

Форма команди

Останні матчі в чемпіонаті: В – В – Н – В – В

14 вересня. «Шахтар» - «Карпати» - 5:2

23 вересня. «Шахтар» - «Оболонь» - 4:0

27 вересня. «Верес» - «Шахтар» 1:1

6 жовтня. «Шахтар» - ЛНЗ – 5:1

18 жовтня. «Колос» - «Шахтар» - 0:1.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер