УПЛ. 2-й тур. «Динамо» - СК «Дніпро-1» - 0:3. Звіт про матч

УПЛ. 2-й тур. «Динамо» - СК «Дніпро-1» - 0:3. Звіт про матч

У неділю, 28 серпня, у Львові на стадіоні «Львів Арена» відбувся матч 2-го туру чемпіонату України, в якому «Динамо», будучи номінальним господарем, приймало СК «Дніпро-1».

Обидві команди пропускали стартовий тур через зайнятість у кваліфікації єврокубків (кияни – в Лізі чемпіонів, дніпряни – в Лізі Європи), тож цим поєдинком відкривали для себе новий сезон на вітчизняній арені.

Динамівці, які вийшли на гру без Віктора Циганкова (лідер команди навіть не потрапив до заявки), розпочали матч із позиції сили. І якщо удару Буяльського головою на стартових хвилинах забракло сили, то Сидорчук, навпаки, пробив сильно, але неточно – м’яч пролетів над поперечиною. А от далі на «біло-синіх» чекали неприємності – Попов у боротьбі ушкодив ліве плече, тож в екстреному порядку довелося робити зміни в центрі оборони.

До середини тайму команди взяли певну паузу. Хоч динамівці і контролювали м’яч, але при цьому суперник організував два гострих випади, які цілком могли призвести до неприємностей. Спочатку Гуцуляк цілив у кут воріт ударом від правого кута штрафного майданчика, але Бущан витягнув, а згодом Забарний ледь не зрізав у власні ворота після прострілу Бузанелло з лівого флангу – благо, сфера пролетіла поруч зі стійкою.

У свою чергу, у динамівців близьким до того, аби відкрити рахунок, був Сирота. Центральний захисник підключився на подачу з кутового, виграв верхову боротьбу та пробив головою – м’яч зачепив поперечину й, на жаль, пролетів над воротами.

А перед самою перервою номінальні гості несподівано вийшли вперед. Після розіграшу кутового пішла подача до штрафного майданчика, і Сарапій, вискочивши з-за спин динамівців, точно пробив із близької відстані повз Бущана – 0:1.

У перерві тренерський штаб «біло-синіх» зробив дві заміни, випустивши на поле Кендзьору та Гармаша. Утім, перестановки не допомогли динамівцям, і незабаром після поновлення гри суперник подвоїв свою перевагу. Після діагонального переведення на правий кут штрафного майданчика Бузанелло прийняв передачу, зряче викотив у район 11-метрової позначки, і Піхальонок у дотик пробив точно в кут – 0:2.

Навіть ведучи в рахунку у два м’ячі, футболісти «Дніпра-1» активно пресингували динамівців на їхній половині поля, до чого наші гравці, судячи з усього, готові не були, тож і особливого тиску на ворота суперника не чинили. Із небезпечних моментів біля воріт бразильця Валефа можна згадати хіба що несильний удар Караваєва. Гості же цілком могли доводити свою перевагу до великої, якби Бущан не парирував небезпечний удар Сарапія зі штрафного чи не забрав м’яча до рук після удару Гуцуляка з меж штрафного майданчика.

Утім, уже в компенсований до другого тайму час суперник усе ж довів рахунок до розгромного. Бущан парирував потужний удар Довбика, Назаренко не зміг зіграти на добиванні, але Рубчинський, який стояв за ним, усе ж проштовхнув м’яч у ворота – 0:3.

У підсумку, «Динамо» невдало стартує в новому сезоні чемпіонату України, але попереду ще довга турнірна дистанція, і шансів виправитися буде вдосталь.

Чемпіонат України. 2-й тур

28.08.2022. Львів, «Арена Львів»

«Динамо» - СК «Дніпро-1» - 0:3 (0:1).

«Динамо»: Бущан – Кравченко (Кендзьора, 46), Забарний, Попов (Сирота, 13), Дубінчак – Сидорчук (к), Шепелєв (Гармаш, 46), Шапаренко, Караваєв (Тимчик, 74, Буяльський – Бєсєдін.

СК «Дніпро-1»: Валеф – Танчик (Рубчинський, 78), Сваток (к, Логінов, 72), Сарапій, Бузанелло – Бабенко, Мінго, Гуцуляк, Громов (Назаренко, 56), Піхальонок (Когут, 79) – Довбик.

Голи: Сарапій (43), Піхальонок (55), Рубчинський (90+1).

Попереджені: Шепелєв (29), Караваєв (36), Бущан (42), Сидорчук (68) – Сваток (26), Бузанелло (45+2), Назаренко (86).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер