УПЛ, 22-й тур. Представляємо суперника. «Шахтар» (Донецьк)

УПЛ, 22-й тур. Представляємо суперника. «Шахтар» (Донецьк)

У рамках 22-го туру VBET Ліги київське «Динамо» на вдома зустрінеться із донецьким «Шахтарем». Матч відбудеться у суботу, 22 квітня, у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського та розпочнеться о 17:00.

Перед очним протистоянням «гірники» в турнірній таблиці посідають перше місце, мають 52 очки. Представляємо нашого найближчого суперника.

«Шахтар» (Донецьк)

Дата заснування: 1936 рік

Президент: Рінат Ахметов

Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Домашні матчі в нинішньому сезоні клуб проводить на стадіоні «Арена Львів» у Львові.

Результат виступу у минулому сезоні 2021/2022: 1-е місце (47 очок у 18-ти матчах; 15 перемог, 2 нічиї, 1 поразка, різниця м’ячів – 49:10).

Поточна позиція в сезоні 2022/23: 1-а (52 очки; 16 перемог, 4 нічиїх, 1 поразка; різниця м’ячів 52:15).

Стан справ у нинішньому сезоні

Поточний сезон «Шахтар» розпочав під керівництвом нового головного тренера - влітку команду очолив хорватський спеціаліст Ігор Йовічевіч, який до цього працював наставником «Дніпра-1». На тренерському містку він змінив італійця Роберта де Дзербі, який переїхав до Англії, очоливши «Брайтон Альбіон».

З новим головним тренером «гірники» почали виступи у чемпіонаті України та Лізі чемпіонів достатньо вдало. Після нульової нічиї у першому турі з харківським «Металістом 1925», надалі «гірники» здобули шість перемог. Три з них над «Кривбасом» (1:0), «Рухом» (1:0) та «Чорноморцем» (2:1) були з мінімальним рахунком, а ось наступні звитяги були здобуті більш впевнено: 6:1 над «Металістом», 3:1 над «Динамо» та 3:0 над «Колосом». Далі була одна з небагатьох втрат очок у поєдинку з «Олександрією» (нічия 2:2) та дві перемоги із сухим рахунком над «Інгульцем» та «Вересом». Потім «гірники» втратили очки у двох поспіль матчах із «Зорею» (нічия 2:2) та «Дніпром-1» (поразка 1:2).

Після цього донеччани видали серію із п’яти переможних матчів, а наступного разу не дорахувалися очок у поєдинку з «Чорноморцем» - нічия 2:2. Перед зустріччю із «Динамо» наш суперник три свої зустрічі знову виграв.

Що стосується поєдинків Ліги чемпіонів, тут «Шахтар» за підсумками групового етапу із шістьма очками посів третє місце, перемігши «Лейпциг» на виїзді та поступившись вдома, зігравши унічию із «Селтіком» вдома та на виїзді, а також вдома з «Реалом» та поступившись тому ж «Реалу» на виїзді. Потрапивши до Ліги Європи, підопічні Ігоря Йовічевіча в 1/16 фіналу за підсумком двох матчів пройшли французький «Ренн» у серії пенальті (перемога 2:1 вдома та поразка 1:2 на виїзді). А в 1/8 фіналу поступилися нідерландському «Фейєноорду» (1:1 вдома та 1:7 на виїзді), завершивши свої виступи у єврокубках.

Як і належить лідеру чемпіонату, у «Шахтаря» найбільше перемог (16) та найменше поразок (1). Також донеччани з усіх команд найбільше забили м’ячів (52) та найменше пропустили (15).

Середній вік футболістів суперника динамівців складає 24,7 років. За «Шахтар» виступає захисник Богдан Михайличенко, який вважається вихованцем «Динамо», він грав за молодіжну команду клубу та провів один матч за основний склад у Кубку України проти луганської «Зорі» у 2015-му році.

Топ-гравці стартового складу

Протягом нинішнього чемпіонату України наставник команди Ігор Йовічевіч активно варіює склад. Лише один футболіст взяв участь в усіх 21 поєдинку, ще троє – у 20-ти. Це півзахисник Георгій Судаков (21 матч, 1600 хвилин), воротар Анатолій Трубін (20 матчів, 1800 хвилин), захисник Микола Матвієнко (20 матчів, 1738 хвилин) та півзахисник Артем Бондаренко (20 матчів, 1487 хвилин). А нападник Данило Сікан хоча і взяв участь у 20-ти поєдинках, але награв у них усього 882 хвилини.

Також до числа футболістів, на яких тренер розраховує найбільше, увійшли захисники Богдан Михайличенко (18 матчів, 1455 хвилин), Валерій Бондар (17 матчів, 1456 хвилин) та півзахисник Тарас Степаненко (18 матчів, 1361 хвилина).

Усі бомбардири команди в поточному сезоні УПЛ

Данило Сікан – 8 голів

Дмитро Криськів, Артем Бондаренко – по 5 голів

Георгій Судаков, Олександр Зубков – по 4 голи

Богдан Михайличенко, Лассіна Траоре, Мар’ян Швед, Кевін Келсі – по 2 голи

Валерій Бондар, Гіоргі Гочолеішвілі, Микола Матвієнко, Лукас Тейлор, Юхим Конопля, Ярослав Ракицький, Тарас Степаненко, Невен Джурасек, Олег Очеретько, Іван Петряк – по 1 голу.

Найкращі асистенти команди в поточному сезоні УПЛ

Георгій Судаков – 6

Лассіна Траоре – 4

Богдан Михайличенко, Тарас Степаненко, Дмитро Криськів, Артем Бондаренко – по 3

Микола Матвієнко - 2

Валерій Бондар, Лукас Тейлор, Ярослав Ракицький, Невен Джурасек, Мар’ян Швед, Олександр Зубков, Данило Сікан – по 1

Форма команди

Останні матчі в чемпіонаті: В – В – В – Н – В

19 березня. «Шахтар» - «Рух» - 3:0

2 квітня. «Чорноморець» - «Шахтар» 2:2

8 квітня. «Шахтар» - «Металіст» - 1:0

12 квітня. ФК «Львів» - «Шахтар» - 1:2

16 квітня. «Шахтар» - ФК «Львів» - 2:0.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер