УПЛ. 3-й тур. «Зоря» - «Динамо» - 3:2. Звіт про матч

УПЛ. 3-й тур. «Зоря» - «Динамо» - 3:2. Звіт про матч

У суботу, 3 вересня, у Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського відбувся матч 3-го туру VBET Ліги, в якому київське "Динамо" зустрічалося з луганською "Зорею".

Старт сезону видався для суперників різним за результатами - "Зоря" в перших турах здобула дві перемоги (над "Ворсклою" - 3:1 та "Львовом" - 3:2), тоді як динамівці зазнали поразки з рахунком 0:3 від "Дніпра-1".

Перед поєдинком із "Зорею" кияни посилилися двома півзахисниками - Владиславом Кабаєвим із луганського клубу, а також представником Ямайки Кахімом Перрісом. Мірча Луческу довірив Кабаєву місце на полі вже сьогодні, випустивши хавбека у стартовому складі проти його колишньої команди. Окрім того, тренерський штаб "біло-синіх" вдався до суттєвих змін у складі в порівнянні з поєдинком проти "Дніпра-1". На правому фланзі оборони з перших хвилин з'явився Томаш Кендзьора, а в центрі пару Забарному замість травмованого Попова склав Сирота. У півзахисті незмінними на своїх позиціях лишилися тільки Шепелєв і Караваєв, а на вістрі атаки ставка була зроблена на Ваната.

Уже на 4-й хвилині зустрічі м'яч опинився у сітці воріт Мацапури після удару Караваєва, однак у тому моменті в Олександра був зафіксований офсайд. А за три хвилини ігровий снаряд зі своїх воріт довелося діставати Бущану - "Зоря" повела в рахунку внаслідок атаки, яку влучно завершив Русин. Екс-форварду "Динамо" допоміг невеликий рикошет від Кендзьори, після якого м'яч залетів у нижній кут.

Після пропущенного м'яча динамівці заволоділи ініціативою, прагнучи відігратися якомога швидше. Нашій команді вдалося створити біля воріт "Зорі" кілька моментів: так, п'ятою пробивав Караваєв - м'яч пролетів над поперечиною, подачу зі штрафного головою замикав Сирота - після відскоку вище воріт, а з ударом Кабаєва впорався Мацапура.

Натомість ще один провал в обороні "Динамо" на 35-й хвилині призвів до другого пропущего м'яча. Чурко з лівого флангу виконав навіс до штрафного на Мишньова, який лишився без опіки та в дотик переправив м'яч у ворота. До кінця тайму динамівці так і не зуміли оговтатися після невдалого початку, більше того - на останніх секундах могли пропустити й третій м'яч, коли Русин обійшов Караваєва та вирвався віч-на-віч із Бущаном, однак цього разу пробачив киян, пробивши повз ворота. 

Намагаючись врятувати гру, після перерви Мірча Луческу кинув до бою одразу трьох свіжих гравців у центр поля - Шапаренка, Сидорчука та Гармаша. Другий тайм динамівці розпочали зі значно вищими динамікою та швидкостями, що одразу дало результат у вигляді гостроти біля воріт "Зорі". Вже в дебюті після відмінної передачі Караваєва з правого флангу Кабаєв із кількох метрів відправив м'яч повз ворота. А невдовзі випад динамівців став результативним - Буяльський прострілив із лівого краю штрафного на лінію воротарського майданчика, звідки Ванату вдалося вразити ворота Мацапури.

Швидко розвинути успіх у "біло-синіх" не вийшло, навіть незважаючи на те, що на екваторі другого тайму луганці залишилися в меншості. Між вилученням Вантуха, який за десять хвилин заробив два "гірчичники", та третім голом "Зорі" пройшло менше трьох хвилин. Після прориву правим флангом Русин зробив передачу до штрафного, де орендований динамівець Бражко прибрав двох опонентів і потужно пробив під поперечину - 3:1. Невдовзі луганці могли забивати і четвертий м'яч, однак Бущан парирував удар Чурка, а Крістіан на добиванні завдав неточного пострілу.

На 83-й хвилині Буяльський подарував "Динамо" надію врятувати гру, додавши до своєї результативної передачі забитий гол. Шапаренко виконав 10-й за ліком кутовий киян, знайшовши на вході до штрафного Віталія - і хавбек зльоту вколотив м'яч у ближній кут воріт "Зорі".

У фінальному відрізку матчу динамівці кинули всі сили на атаку, проте безуспішно - луганці витримали навалу на свої ворота та здобули третю поспіль перемогу в чемпіонаті. Динамівці ж зазнають другої поразки, знову пропустивши три м'ячі, і намагатимуться реабілітуватися наступної неділі в матчі зі "Львовом".

Чемпіонат України. 3-й тур

3.09.2022. Київ, стадіон "Динамо" ім. Валерія Лобановського

"Зоря" - "Динамо" - 3:2 (2:0)

"Зоря": 53. Мацапура - 47. Вантух, 44. Батагов, 32. Імереков, 77. Данченко, 20. Чурко (38. Сміян, 80), 29. Назарина (к), 9. Мишньов (5. Бражко, 63), 68. Крістіан (91. Алефіренко, 80), 17. Нагнойний (8. Луньов, 63), 31. Русин (74. Снурніцин).

"Динамо": 1. Бущан – 94. Кендзьора (19. Гармаш, 46), 25. Забарний, 34. Сирота, 44. Дубінчак – 8. Шепелєв (10. Шапаренко, 46), 18. Андрієвський (5. Сидорчук, 46), 29. Буяльський (к), 20. Караваєв, 7. Кабаєв (41. Бєсєдін, 80) – 11. Ванат.

Голи: Русин (7), Мишньов (35), Бражко (71) - Ванат (50), Буяльський (83).

Попереджені: Русин (31), Вантух (58), Назарина (79), Алефіренко (80) - Сирота (22), Забарний (42), Ванат (51), Караваєв (55), Шапаренко (75), Буяльський (86).

Вилучений: Вантух (68, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер