УПЛ, 8-й тур. Представляємо суперника: «Лівий Берег»

УПЛ, 8-й тур. Представляємо суперника: «Лівий Берег»

У рамках матчу 8-го туру VBET Ліги київське «Динамо» зіграє з «Лівим Берегом» з передмістя Києва.

Матч відбудеться у неділю, 29-го вересня, на стадіоні «Арена Лівий Берег» у Київській області та розпочнеться о 18:00. Представляємо нашого найближчого суперника.

Візитка

Повна назва: Футбольний клуб «Лівий берег» (Київ)

Рік заснування: 2017

Президент: Микола Лавренко

Головний тренер: Віталій Первак

Клубні кольори: жовто-зелені

Домашні матчі проводить на стадіоні «Арена Лівий Берег» (вміщує 4700 глядачів)

Результат виступу у минулому сезоні УПЛ:

Місце у сезоні 2023/24: 3-те (54 очки у 28 матчах, 16 перемог, 6 нічиїх, 6 поразок, різниця м’ячів 59:21), перемога в перехідних матчах спочатку над харківським «Металістом 1925» у серії пенальті 5:4 (основний час 1:1), а потім над «Минаєм» – 3:0.

Історія

Клуб був створений у вересні 2017 року Миколою Лавренком, колишнім президентом «Олександрії» та українським тренером Миколою Павловим. До клубу також був залучений ще один український тренер Анатолій Бузник, найбільш відомий тим, що керував студентською збірною України з футболу на літніх Універсіадах. Бузник у клубі став виконувати ролі тренера та спортивного директора. З перших днів було зроблено акцент на розвитку дитячо-юнацького футболу й оголошено набір трьох вікових категорій – юнаків 2007, 2008 та 2009 р.н.

23 червня 2018 року було відкрито дитячий клубний стадіон 60х40 м зі штучним італійським покриттям, трибунами на 500 місць і сучасним електронним табло. А 2020 року був збудований другий стадіон, але вже повноцінний – розміром 105х68 м, зі штучним покриттям, розрахований на 1372 глядачі.

Згодом у 2022 році відкрито вже другий клубний стадіон «Арена Лівий Берег», який вміщує 4700 глядачів, має стандартні розміри та натуральне покриття. Він відповідає критеріям, необхідним для організації матчів міжнародного рівня.

У цей час вибудовувалася футбольна піраміда від наймолодших дітей Академії з вершиною у вигляді професіональної команди. У листопаді 2020 року доросла команда заявилася до аматорського чемпіонату України, а у червні 2021 року ФК «Лівий Берег» отримав атестат УАФ для участі у професіональних змаганнях Другої ліги. Цього року також відбулася презентація клубного гімну, оновлення герба і створення айдентики клубу. 25 липня 2021 року команда провела першу гра на професіональному рівні на домашньому стадіоні, у якій перемогла черкаський ЛНЗ - 2:1. До повномасштабного вторгнення та дострокового завершення сезону 2021/22 «Лівий Берег» йшов на другій позиції у своїй групі Другої ліги.

У січні 2023 року керівництво «Лівого Берега» ухвалило рішення про відновлення професіональної команди. Головним тренером призначено Віталія Первака. У березні команда виграла свій перший трофей – Відкритий Кубок ПФЛ. Незабаром клуб отримав атестат УАФ для участі у професіональних змаганнях Першої ліги. За підсумками сезону суперник динамівців посів трете місце та брав участь у перехідних матчах за підвищення у класі. Перемігши у півфіналі харківський «Металіст 1925» у серії пенальті 5:4 (основний час 1:1) та у фіналі «Минай» 3:0, команда здобула право виступати у Прем’єр-лізі.

Стан справ у поточному сезоні

Дебютний сезон в українській Прем’єр-лізі «Лівий Берег» розпочав не надто вдало – з трьох поразок. Спочатку підопічні Віталія Первака на виїзді поступилися черкаському ЛНЗ 0:1, потім вдома полтавській «Ворсклі» 0:3 та донецькому «Шахтарю» (0:1). Згодом команді вдалося дещо покращити стан справ та здобути дві перемоги – вдома над одеським «Чорноморцем» 1:0 та на виїзді над рівненським «Вересом» 3:1. Але перед зустріччю з «Динамо» «Лівий Берег» знову зазнав двох поразок – від криворізького «Кривбасу» 0:1 та від «Олександрії» 0:2. Тож загалом у «Лівого Берега» у семи матчах дві перемоги та п‘ять поразок. Команда має 6 очок та іде на 11 місці у турнірній таблиці, різниця забитих і пропущених м’ячів – 4:9.

Цікаво, що у всіх програних матчах рахунок був «сухим» - «Лівому Берегу» не вдавалося забити жодного м’яча.

Топ гравці стартового складу

З усіх гравців клубу з передмістя Києва двоє провели усі сім стартових матчів чемпіонату України без замін – це воротар Максим Механів та півзахисник Руслан Дедух. Також найбільше зіграних хвилин у півзахисників Олега Синиці (7 матчів, 592 хвилини) і Євгена Банади (7 матчів, 589 хвилин), нападника Данила Сухоручка (7 матчів, 565 хвилин), захисника Олега Соколова (6 матчів, 540 хвилин) та півзахисника Андрія Якиміва (6 матчів, 532 хвилини).

Трохи менше ігрового часу мають захисники Валерій Самар (4 матчі, 360 хвилин) та Олександр Дударенко (4 матчі, 359 хвилин), а також півзахисники Микола Когут (5 матчів, 307 хвилин) та Іван Когут (6 матчів, 299 хвилин).

Найрезультативніші гравці

Щодо найрезультативніших гравців поточного сезону, у «Лівого Берега» поки що немає яскраво вираженого найкращого бомбардира. По одному м’ячу забили одразу чотири футболісти – Руслан Дедух, Андрій Якимів, Тарас Галас та Клим Приходько.

Також зазначимо, що Тарас Галас, Клим Приходько та Олег Синиця мають у своєму активі по одній результативній передачі.

Історія зустрічей з «Динамо»

Команди між собою в офіційних матчах ще не зустрічалися, Майбутній поєдинок стане першим в історії протистояння «Лівого Берега» та «Динамо».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер