УПЛ. «Динамо» – «Чорноморець» – 1:0. Звіт про матч

УПЛ. «Динамо» – «Чорноморець» – 1:0. Звіт про матч

У суботу, 2 березня, київське «Динамо» в межах 19-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги приймало на своєму полі одеський «Чорноморець».

У цьому поєдинку після тривалої паузи на трибуни були допущені вболівальники. І нехай поки дозволена лише обмежена кількість, але грати за абсолютно порожніх трибун та навіть із частковою заповнюваністю – це абсолютно неспівставні речі. Та й самі вболівальники скучили за футболом наживо – недарма квота у 1800 квитків, виділена на матч із «Чорноморцем», після надходження до продажу була дуже швидко розкуплена.

Динамівці, ніби дякуючи своїм шанувальникам, які прийшли на трибуни, відразу взяли гру під свій контроль. Уже на 2-й хвилині міг забивати Шапаренко, який зіграв на підбиранні після того, як Ванат поборовся у штрафному майданчику, але м’яч пролетів поруч зі стійкою. За хвилину вже Бражко пробивав по воротах після розіграшу штрафного, однак м’яч прилетів у руки воротарю. Невдовзі знову Варакуті довелося вступати у гру, парируючи дальній удар Шепелєва та добивання від Ваната.

Гості, витримавши стартовий тиск підопічних Олександра Шовковського, почали «прокидатися» ближче до середини першого тайму. На 15-й хвилині Бойчук видряпав м’яча на правому фланзі, вивів до воріт Ієде, але нігерієць пробив у воротаря. Утім, це була поодинока вилазка «моряків», оскільки ініціативою продовжували володіти динамівці.

Біля протилежних воріт небезпечно пробивав Ванат, замикаючи навіс із кутового, однак м’яч пролетів над поперечиною. А на 37-й хвилині м’яч усе ж таки влетів до сітки воріт гостей. Волошин виконав силовий навіс із правого флангу, голкіпер пропустив м’яч повз рук, «круглий» ударився у стійку, а на добивання встигнув Шепелєв, який у боротьбі із захисником пробив під поперечину – 1:0.

За мінімальної переваги «біло-синіх» команди пішли на перерву. Після відпочинку господарі з новими силами взялися до справи, не випускаючи суперника з власної половини поля. Щоправда, без ударів по воротах «моряків» – в одному епізоді після навісу Кабаєва зліва до м’яча не дотягнулися ані Ванат, ані Волошин.

Варто відзначити, що гості також не залишали без роботи Бущана. Хоч і без карколомних сейвів, але кілька разів Георгію доводилося вступати у гру після дальнього удару Авагімяна та Ієде, який із центру штрафного майданчика пробив несильно в руки нашому голкіперу.

«Біло-сині» же продовжували методично розхитувати захисні порядки суперника. Ванат із зони перед штрафним майданчиком пробив у руки воротарю, Кабаєв цілив у кут, але і цього разу голкіпер зіграв надійно, а ще в одному епізоді після удару Бражка та рикошета від захисника м'яч влучив у стійку.

Наприкінці поєдинку «Чорноморець» спробував затиснути динамівців біля їхніх володінь, настирливо шукаючи можливості для ударів, але не досягли успіху в цьому. Натомість у «біло-синіх» хороша нагода відзначитися була у Супряги, який пробивав із лінії штрафного майданчика, однак воротар зіграв бездоганно, витягнувши м'яча з кута.

У підсумку, 1:0 – шоста поспіль перемога «Динамо» в УПЛ, яка дозволяє піднятися на третє місце в турнірній таблиці.

УПЛ, 19-й тур

«Динамо» – «Чорноморець» – 1:0

02.03.2024. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського, 1 800 глядачів.

«Динамо»: Бущан – Караваєв (Тимчик, 89), Попов, Михавко, Вівчаренко – Бражко, Шепелєв (Андрієвський, 75), Шапаренко, Кабаєв, Волошин (Беніто, 89) – Ванат (Супряга, 75).

«Чорноморець»: Варакута, Бадібанга, Салюк, Гучек, Брагару, Васильєв (Зе Гомес, 75), Кузик (Присяжнюк, 89), Авагімян, Штогрін, Бойчук, Ієде (Іпалібо, 75).

Гол: Шепелєв (38).

Попереджені: Бражко (26), Кабаєв (36) – Зе Гомес (78).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер