УПЛ. «Динамо» – «Шахтар» – 1:1. Звіт про матч

УПЛ. «Динамо» – «Шахтар» – 1:1. Звіт про матч

У рамках 11-го туру чемпіонату України відбулося перше в нинішньому сезоні «Українське класичне» – київське «Динамо» приймало на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського донецький «Шахтар».

Обидві команди посеред тижня виступали в єврокубках, і в цьому плані «гірники» мали перевагу над динамівцями, оскільки свій матч Ліги чемпіонів проводили у вівторок, у той час як «біло-сині» грали в Лізі Європи в четвер. Тож у донеччан було на цілих два дні більше для відновлення та підготовки безпосередньо до відповідального поєдинку в чемпіонаті України.

Можливо, цей фактор і позначився на перших хвилинах гри, коли саме «гірники» активніше пішли в атаку. Особливо настирливим був Зубков, який кілька разів пробивав з-за меж штрафного майданчику. Зокрема, на 8-й хвилині після пострілу хавбека «Шахтаря» динамівців урятувала поперечина – при цьому на повторі було помітно, що Бущан зачепив м’яча та не дозволив «круглому» залетіти до сітки своїх воріт.

Підопічні Олександра Шовковського особливої небезпеки в першій половині тайму біля воріт суперника не створили. У динамівців було кілька подач із кутового, але до ударів по воротах вони не призвели. На 16-й хвилині «біло-сині» зазнали серйозної втрати – в ігровому епізоді дискомфорт у задній поверхні стегна відчув Денис Попов, через що змушений був залишити межі поля, а тренерський штаб «Динамо» вдався до вимушеної заміни.

Відсутність Попова позначалася при верховій боротьбі в штрафному майданчику «біло-синіх». На 23-й хвилині після навісу з лівого флангу Сікан виграв верхову дуель у Дубінчака та пробив головою – м’яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки. Ще в одному епізоді вже після подачі з правого флангу Судаков головою підрізав м’яча в дальній кут, але вийшло дуже неточно. Трохи згодом Матвієнко вирішив перевірити пильність Бущана ударом метрів із 30-ти – Георгій без особливих труднощів забрав м’яч.

Ще один раз було гаряче біля воріт «Динамо» після подачі з кутового, коли Бущан на виході не дотягнувся до м’яча, але голкіпера підстрахував Бражко, який розрядив ситуацію. Біля пролижених володінь Тимчик на швидкості промчав своїм флангом та прострілив – Ванат не влучив по м’ячу, граючи на ближній стійці, а Буяльський не встигнув замкнути дальню. У підсумку, з нулями на табло команди пішли на відпочинок.

У перерві тренерський штаб «Динамо» провів заміну на підсилення атаки – замість Брагару на фланг вийшов Волошин. Але перший момент у другому таймі виник біля воріт «біло-синіх», і він став фатальним. На 48-й хвилині після подачі з кутового Егіналду пробив головою, Бущан парирував, а на добиванні зіграв Бондаренко, і зусилля Ваната, який перебував на лінії, виявилися марними – 0:1.

Буквально за кілька хвилин рахунок мав ставати рівним. Удар Ваната з-за меж штрафного майданчика був заблокований, м’яч відлетів на лівий фланг штрафного майданчика, звідки Дубінчак у дотик виконав чудовий простріл – Волошин уникнув офсайду та пробивав із лінії воротарського, але, на жаль, над воротами. Трохи згодом активний Дубінчак змістився зі свого лівого флангу до центру та чи то виконав силовий простріл, чи то пробивав по воротах – у будь-якому випадку ані Ванат, ані Волошин не змогли замкнути й м’яч пролетів поруч зі стійкою.

Пристрасті ставали дужчими, і апогей настав на 60-й хвилині. Криськів грубо стрибнув ззаду в ногу Біловару, який тікав від нього в центрі поля, й арбітр зустрічі «нагородив» грубіяна прямою червоною карткою.

Тренерський штаб киян відреагував на чисельну більшість, випустивши замість опорного півзахисника Андрієвського ще одного форварда Герреро. У «гірників», навпаки, заміни були спрямовані на зміцнення оборонних дій. І вправнішими на полі виявилися, на жаль, футболісти донецького клубу. Раціонально вибудувавши гру на своїй половині поля, гравці «Шахтаря» перекрили всі доступи для «біло-синіх», а в позиційних атаках динамівці успіху тривалий час досягти не могли. До справжньої небезпеки призводили дальні удари – Бражко пробив над дев’яткою воріт, а після пострілу Волошина на місці опинився Різник.

На 84-й хвилині на полі з’явився Караваєв, замінивши Тимчика, і ця заміна стала доленосною. Буквально за три хвилини пройшла атака «Динамо» , Герреро відпасував наліво на Дубінчака, а фланговий захисник видав чудовий за траєкторією навіс на дальню стійку, куди набіг Караваєв та в дотик спрямував м’яча повз голкіпера – 1:1.

До завершення матчу залишалося ще трохи часу, але динамівцям не вдалося вирвати перемогу. У підсумку, бойова нічия – 1:1, яка дозволяє «Динамо» продовжувати очолювати турнірну таблицю, маючи однакову кількість очок із «Олександрією» (по 26).

Прем'єр-ліга. 11-й тур

«Динамо» – «Шахтар» – 1:1

27.10.2024. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо»: Бущан – Тимчик (Караваєв, 84), Попов (Біловар, 16), Михавко, Дубінчак – Бражко, Андрієвський (Герреро, 65), Кабаєв, Буяльський (к), Брагару – Ванат.

«Шахтар»: Різник – Конопля, Бондар, Енріке Педро, Матвієнко (к) – Криськів, Бондаренко (Степаненко, 67), Зубков (Педріньйо, 67), Егіналду (Марлон, 89), Судаков (Франьїч, 89) – Сікан (Траоре, 77).

Голи: Караваєв (87) – Бондаренко (48).

Попереджені: Андрієвський (62) – Зубков (39), Педро Енрике (58).

Вилучений: Криськів (60).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер