УПЛ. 10-й тур. «Динамо» – «Карпати». Прев'ю

УПЛ. 10-й тур. «Динамо» – «Карпати». Прев'ю

Матч відбудеться в неділю, 22 вересня, й розпочнеться о 19:30.

«Динамо»: перемогти себе

«Мені немає в чому дорікнути своїх підопічних – хлопці віддавалися на полі. Але присутня колосальна знервованість, пов'язана з тим, що команда не виграє. Присутність цієї знервованості видно на полі. Все залежить від психологічного стану. На команду тисне ситуація, що склалася. Хочемо ми того чи ні. Від цього нікуди не дітися» – такі слова сказав наставник «біло-синіх» Олег Блохін на прес-конференції після матчу стартового туру групового етапу Ліги Європи проти «Генка».

Справді, подітися динамівцям знову ж таки нікуди. Будь-який інший результат, окрім перемоги в майбутній грі з «Карпатами», буде однозначно сприйнято як провал. Адже після поразки в минулому турі в Харкові «Динамо» відстає від лідируючого в чемпіонаті «Металіста» вже на цілих дев'ять очок.

І після розгрому в Харкові, й після домашньої поразки у грі ЛЄ з «Генком» Олег Блохін відзначав, що грою своїх підопічних, а також самовіддачею він, хоч і місцями, був задоволений. Головні ж причини невдач бачаться наставнику в низькій реалізації голевих моментів, поганій грі під час стандартних положень, а також психологічній напрузі, пов'язаній із постійним тиском на команду.

Перед грою з «Карпатами», які, на відміну від «Динамо», перебувають зараз на психологічному підйомі, ці проблеми навряд чи кудись зникнуть, адже динамівцям доведеться грати тепер через два дні на третій. В іншому випадку до всіх перелічених вище проблем обіцяє додатися ще й фізична втома.

Зараз, як ніколи, гравцям важливо зібратися, відкинути особисті амбіції й постати єдиним колективом, в першу чергу сильним морально. Іншими словами, важливо перебороти в першу чергу самих себе. У такий період велике значення має підтримка вболівальників, здатних бути разом із командою не лише під час успіхів та тріумфів .

Перед майбутнім поєдинком у стані «біло-синіх» відбулися зміни в тренерському штабі. Обов'язки асистента головного тренера буде виконувати Сергій Ребров. Із воротарями, як і раніше, буде працювати Михайло Михайлов. Про те, які функції в структурі клубу надалі будуть виконувати Олексій Михайличенко, Андрій Баль та Юрій Роменський, буде повідомлено пізніше.

Що стосується гравців, то у грі з «Карпатами» команді не зможе допомогти Аруна, який отримав четверте в сезоні попередження у грі з «Металістом». Зате вже точно повністю відновився після травми й уже відіграв матч у Лізі Європи Данило Сильва.

«Карпати»: на хвилі успіху

Львівські «Карпати» в минулому турі стали авторами найгучнішої сенсації стартових турів у чемпіонаті Прем'єр-ліги. Підопічні Олександра Севідова несподівано, але головне – цілком заслужено, переграли чинного чемпіона України, донецький «Шахтар».

Головним героєм зустрічі став хорватський півзахисник «левів» Бартулович, який відправив у ворота «гірників» два м'ячі, один із яких із пенальті.

Добре проявив себе й Гладкий, який поклав початок перемозі над своєю колишньою командою. На рахунку Олександра в цьому сезоні три голи у дев'яти зіграних матчах.

П'ять гравців «Карпат», відповідно до статистичних даних, увійшли до числа найкращих у турі. Це Олександр Ільющенков, Вадим Страшкевич, Ігор Пластун, Младен Бартулович та Олександр Гладкий.

Перемога дозволила команді Севідова віддалитися від зони вильоту та посісти безпечне десяте місце в турнірній таблиці чемпіонату (2 перемоги, 4 нічиї, 3 поразки, різниця м'ячів – 7:10, 10 очок).

Сам головний тренер львів'ян упевнений, що його підопічні впродовж сезону будуть прогресувати: «Так, на початку чемпіонату були певні проблеми зі складом, але зараз уже немає сенсу обговорювати цю тему. Надолужувати згаяне доводиться впродовж чемпіонату й ще чимало потрібно буде зробити. До хлопців у мене немає жодних претензій, старання, самовіддача на належному рівні. Всі наші футболісти, які виходять на поле у футболці «Карпат», проявляють характер. Чого-чого, а його львівським футболістам не позичати. Тож, сподіваюся, брак майстерності ми зможемо компенсувати самовіддачею, а можливо й самопожертвою».

Зазначимо, що матч із «Динамо» через дискваліфікацію пропустить Олег Голодюк .

Обличчям до обличчя

Загалом у чемпіонатах України «Динамо» та «Карпати» провели 38 матчів, в яких «біло-сині» здобули 25 перемог, вісім матчів завершилися внічию, а в п'яти зустрічах перемога була за «зелено-білими». Різниця м'ячів 69-28 на користь киян.

Найбільш результативна перемога «Динамо» – 7:3 – припала на сезон 2007/2008.

Найкращим бомбардиром за роки протистоянь у складі «Динамо» є Максим Шацьких (сім м'ячів), у складі «Карпат» – Вільям Батіста (три голи).

Попередня зустріч «Динамо» з «Карпатами» відбулася 13 квітня у Львові на стадіоні «Україна». Єдиний та переможний гол забив Браун Ідейє ударом головою на 64-й хвилині після передачі Мігеля.

Прем'єр-ліга. 24-й тур

13.04.2013 р. м. Львів, стадіон «Україна». 25,850 глядачів

«Карпати» – «Динамо» – 0:1 (0:0)

«Карпати»: Богатінов, Ксьонз (Жовтюк, 75), Пластун, Балажиц, Озарків, Даушвілі, Голодюк, Худоб'як (к), Зеньов (Кополовець, 18), Марселіньйо, Гладкий (Штілич, 62).

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Михалик, Віда, Селін, Гармаш, Велозу, Гусєв (к), Безус (Алієв, 66), Мехмеді (Сидорчук, 80), Ідейє (Цуріков, 90+2) .

Гол: Ідейє (64, гольовий пас Велозу).

Попередження: Балажиц (87) – Михалик (15), Віда (34), Велозу (42).

Вилучення: Михалик (76, повторне попередження).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер