УПЛ. 11-й тур. «Ворскла» – «Динамо». Прев’ю

УПЛ. 11-й тур. «Ворскла» – «Динамо». Прев’ю

Гра на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського розпочнеться о 19:00.

«Динамо»: переконатися у власній силі

Перед матчем із «Ворсклою» лазарет «Динамо» поповнив ще один гравець, який уже пропустив і кубкову гру з донецьким «Металургом». У нещодавнього гравця полтавського клубу Романа Безуса було діагностовано напад пароксизмальної тахіаритмії та проведено мікрооперацію.

Окрім того, в лазареті, як і раніше, залишаються Олександр Шовковський, Георгій Бущан, Євген Селін та Денис Гармаш. Приємною новиною для шанувальників «біло-синіх» є повернення до гри найкращого бомбардира команди Дьємерсі Мбокані, який заявив напередодні гри про свою готовність зіграти в найближчих матчах: «Почуваюся добре. Я на сто відсотків готовий до наступної зустрічі. У мене був дискомфорт в області гомілкостопу, протягом двох-трьох днів проходив лікування, але вже відновився та готовий допомогти команді».

Незважаючи на те, що травмовані переважно українці, проблеми з лімітом на легіонерів тренерський штаб «Динамо» гостро відчути не має, адже в команді є гідна зміна, що довели матчі з «Металургом» та «Карпатами». До стабільних гравців основи Коваля, Гусєва та Хачеріді підключилися перспективні Сидорчук та Макаренко. Обидва гравці отримали хорошу пресу за проведені ігри. Не варто забувати й про Цурікова, якого на попередню кубкову гру проти донецького «Металурга» було включено до заявки.

Майбутню гру ніхто з динамівців не пропустить через перебір карток. Три попередження в пасиві у Хачеріді, по два у Віди, Драговича, Ярмоленка та Гусєва. До того ж, в минулому турі відбув дискваліфікацію та тепер знову може допомогти команді Аруна .

Загалом виїзний матч проти «Ворскли», яка відстає від «біло-синіх» лише на одне очко, має дуже важливе значення. Команді Олега Блохіна просто необхідна перемога, як для того, щоб повернути віру в себе в більшої частини вболівальників, так і для власного самоствердження.

«Ворскла»: стабільність у всьому

Влітку «Ворсклу» очолив доволі відомий у нещодавньому минулому в Україні футболіст Василь Сачко. З вересня 2012 року він був асистентом Сергія Свистуна, а в червні 2013 року його було призначено головним тренером полтавчан. Щоправда, формально цю посаду обіймає Анатолій Момот, оскільки, на відміну від Сачка, у нього є чинний тренерський PRO-диплом УЄФА та відповідна ліцензія.

Нинішню «Ворсклу» відрізняє стабільність складу, чітко визначена «основа». Троє гравців команди провели без замін усі десять попередніх турів – голкіпер Непогодов, а також захисники Сапай та Даллку. Близькі до абсолютного показника захисник Чеснаков, півзахисники Ребенок, Дедечко та Пердута. Всі вони також виходили у стартовому складі «Ворскли» в усіх попередніх турах.

Основну ударну міць у нападі складають албанець Янузі, який забив два голи, та найкращий бомбардир команди Міщенко, на рахунку якого чотири забиті м'ячі.

Перед грою з «Динамо» головним завданням, що стояло перед тренерським штабом нашого суперника, було відновлення фізичних кондицій, адже «Ворскла» здобула перемогу в кубковій грі з «Волинню» (2:1) лише в додатковий час.

Героєм матчу, який забив обидва голи своєї команди, став вихованець київського «Динамо» Денис Дедечко, але матч проти «біло-синіх» він пропустить через перебір жовтих карток.

Однією з найсильніших якостей полтавців є командна єдність, яка досягається за рахунок стабільного поповнення першого складу молодими випускниками клубної академії.

Іноземців у команді традиційно небагато. Останнім із них незадовго до матчу з динамівцями став нападник збірної Македонії Адіс Яхович (провів другу половину минулого сезону в ФК «Цюрих», 15 матчів, чотири голи), який заявив перед грою наступне: «Дуже чекаю гри з київським «Динамо». Вірю, що ми зможемо подарувати свято футболу нашим уболівальникам».

Обличчям до обличчя

Загалом «Ворскла» та «Динамо» провели в чемпіонатах України 34 матчі: 26 перемог «Динамо», 5 нічиїх, 3 перемоги «Ворскли», різниця м'ячів 76:24.

Найкращі бомбардири в матчах між командами:

«Динамо» – Андрій Шевченко (8 м'ячів);

«Ворскла» – Мирослав Груміч, Віталій Кобзар, Василь Сачко, Сергій Чуйченко, Олег Краснопьоров (по 2 м'ячі).

Остання зустріч команд

Поразка в Полтаві в першому колі стала першою для «біло-синіх» у минулому сезоні, після чого почалося падіння команди Юрія Сьоміна. У матчі-відповіді другого кола динамівці взяли реванш із тією ж мінімальною перевагою в рахунку.

Прем'єр-ліга 2012/13. 21-й тур

17 березня 2013 р. Київ, стадіон НСК «Олімпійський». 12,879 глядачів

«Динамо» – «Ворскла» – 1:0 (1:0)

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Віда, Хачеріді, Селін, Аруна (Кранчар, 66), Гармаш, Ярмоленко (к), Безус (Велозу, 57), Мехмеді (Гусєв, 78), Ідейє.

«Ворскла»: Долганський (к), Пердута, Ткачук, Даллку, Ребенок, Маркоські, Чеснаков, Кривошеєнко, Куценко (Сапай, 55), Громов (Кунєв, 86), Будник (Силюк, 75).

Гол: Віда (4, гольовий пас Ярмоленко).

Попереджені: Безус (23) – Чеснаков (16), Ребенок (31), Ткачук (47), Сапай (58).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер