УПЛ. 13-й тур. «Металург» (З) – «Динамо». Прев’ю

УПЛ. 13-й тур. «Металург» (З) – «Динамо». Прев’ю

Початок матчу – о 19:30.

«Динамо»: про недооцінку суперника не може бути й мови

У матчі попереднього туру проти «Карпат» обірвалася переможна серія «Динамо» в чемпіонаті України, яка нараховувала шість матчів, серед яких були перемоги над безпосередніми конкурентами за місце на вершині турнірної таблиці – «Шахтар» (1:0) та «Дніпро» (3:0).

Після матчу з львів’янами головний тренер киян Сергій Ребров не став робити трагедії з втрати очок: «Ми зіграли внічию, втратили очки, але я впевнений, що ми на правильному шляху». При цьому наставник знайшов і позитив, адже догравати матч динамівцям довелося в меншості: «Дякую хлопцям, що навіть увісьмох вони терпіли й боролися до кінця, особливо після важкого матчу. Через два дні на третій дуже важко грати».

Двотижневу паузу в чемпіонаті, пов’язану з матчами національних збірних, футболісти «Динамо», які залишилися в розташуванні клубу, заповнили щоденними тренуваннями та контрольним матчем із аматорським «Колосом» із Ковалівки, який завершився перемогою нашої команди – 2:1. Голами відзначилися Мігель та Дьємерсі Мбокані, який після майже чотирьохмісячної перерви повернувся на поле, нарешті оговтавшись від травми.

Цілеспрямовано готуватися до матчу із запорізьким «Металургом» динамівці почали в четвер, коли до Києва повернулися всі гравці національних збірних. «Хлопці повернулися зі своїх збірних в хорошому настрої, всі горять бажанням без очкових втрат пройти решту матчів року і зберегти теперішні позиції в чемпіонаті та в Лізі Європи. Ми розуміємо, наскільки серйозно «Металург» налаштовується на зустріч з нами, як готується дати бій. Тому ніякої недооцінки суперника з нашого боку бути не може, команда з усією серйозністю готується до матчу», – запевнив асистент головного тренера Сергій Федоров.

Приємні новини з лазарету й з приводу інших футболістів. Артем Кравець, який отримав розсічення в матчі з «Карпатами» та через це не зіграв за національну збірну, займається в загальній групі. Також без обмежень працює й Александар Драгович, який не зміг дограти відбірковий матч Євро-2016 проти Росії. Залікував пошкодження й голкіпер Олександр Шовковський. А от Андрій Ярмоленко, який останнім часом набрав блискучу форму, що й продемонстрував у складі збірної, відзначившись хет-триком у матчі з Люксембургом, застудився, й чи зіграє він у Запоріжжі, вирішиться безпосередньо перед грою.

Серед кадрових втрат динамівців напевно можна назвати півзахисника Сергія Сидорчука (10 матчів у поточному чемпіонаті, 1 м’яч, 2 попередження), якого було вилучено на останніх хвилинах в матчі з «Карпатами», через що не зіграє проти своєї рідної команди.

«Металург» З: тренер змінився – результати ні

Запорізький «Металург», схоже, не зробив висновків із минулого сезону, і в цьому його виступи не стали кращими. Хоча, певний прогрес усе ж є – у чемпіонаті 2013/2014 рр. після 13-ти турів запоріжці мали у своєму активі шість очок, зараз же у них дев’ять. Але ж, напевно, не на такий результат розраховували керівництво клубу та вболівальники, які пам’ятають часи, коли команда гідно виступала на європейській арені.

Не потрібно казати, що саме через незадовільні результати після матчу 11-го туру проти «Чорноморця» (0:0) було звільнено головного тренера Олега Тарана. Керувати командою було доручено спортивному директору Олександру Томаху, у якого... не виявилося тренерської ліцензії, що дає право перебувати на тренерській лаві під час матчу.

Зміна на тренерському містку не дозволила уникнути «металургам» розгромної поразки в минулому турі. Незважаючи на те, що матч проходив на рідній для запорожців «Славутич-Арені», номінальні гості поступилися – 0:3, продовживши тим самим свою серію без перемог у чемпіонаті до восьми матчів.

«Хлопці намагалися комбінувати, на жаль, це не завжди вдавалося. Єдине, що я хотів би відзначити, це непогані швидкі контратаки та виходи з оборони. Але вони не доходили до логічного завершення, тому ми й створили мало гострих моментів», – зазначив після матчу Анатолій Чанцев, який заміняв Олександра Томаха на тренерській лаві.

Відзначимо, що в поєдинку з «Динамо» не зіграє захисник запорожців Саша Балич (9 матчів у поточному чемпіонаті, 1 гол), який у матчі із «Зорею» був вилучений за два попередження.

Історія протистояння

В історії чемпіонатів незалежної України «Динамо» та «Металург» зустрічалися 42 рази. У цих матчах на рахунку динамівців 32 перемоги, тоді як у запорожців лише дві, ще у восьми матчах між суперниками фіксувалася нічия. Загальна різниця забитих та пропущених м’ячів 98:26 на користь киян.

У Запоріжжі команди провели між собою 21 матч, в яких «Динамо» не програвало: 15 перемог та шість нічиїх, різниця м’ячів – 47:12.

Останній матч команд

Прем’єр-ліга. 22-й тур

22.03.2014. м. Київ . НСК «Олімпійський». 14 710 глядачів.

«Динамо» – «Металург» З – 4:0 (1:0)

«Динамо»: Рибка, Макаренко, Віда, Драгович, Данило Сильва, Гармаш (Вукоєвич, 79), Мігель, Беланда (Аруна, 67), Ярмоленко (к), Ленс (Гусєв, 74), Мбокані.

«Металург» З: Боровик, Балич, Рудика (к), Коротецький, Нестеров, Сахневич, Юсов (Платон, 77), Гавриш, Пісоцький, Сержіо (Штурко, 65), Прийомов (Годін, 73).

Голи: Мбокані (45, 89), Гусєв (76, 88).

Попереджені: Аруна (72) – Сержіо (32), Балич (34), Юсов (59).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер