УПЛ. 14-й тур. «Динамо» – «Іллічівець». Прев'ю

УПЛ. 14-й тур. «Динамо» – «Іллічівець». Прев'ю

Матч на НСК «Олімпійський» відбудеться в неділю, 27 жовтня. Початок зустрічі о 17:00.

«Динамо»: грамотно розподілити кадри та сили

У матчі з «Туном» Олег Володимирович Блохін вдався до певної ротації за кількома позиціями. Місце в основному складі отримали Данило Сильва та Лукман Аруна, які замінили Олега Гусєва та Сергія Сидорчука. При цьому на полі залишалося четверо українців, тож такий варіант складу цілком може бути задіяний і в матчі внутрішньої першості.

Зараз, коли гравці набрали форму, в команді спостерігається здорова конкуренція. Практично на кожну позицію претендують по два рівноцінних виконавця, що додає приємних клопотів наставнику «біло-синіх».

Зовсім добре справи йшли б, якби не було в команді травмованих. Можна й не казати, яку користь може приносити команді Денис Гармаш, повернення якого, до слова, за словами лікаря команди Леоніда Миронова можливе ще в осінній частині сезону. А ось на Євгена Селіна та Георгія Бущана до зимової перерви розраховувати вже не варто. Практично відновився після пошкодження Браун Ідейє. До загальної групи нігерієць повернеться в понеділок-вівторок, а у грі з «Іллічівцем» він і без того не може зіграти через дискваліфікацію.

У майбутньому поєдинку на атакуючу групу «Динамо» лягає особлива відповідальність. Не варто забувати, що в минулому сезоні підопічні Миколи Павлова пропустили лише один гол за чотири тайми протистояння з «біло-синіми». Але кількість м'ячів, які забила наша команда в останніх іграх, додає впевненості як уболівальникам, так і самим гравцям.

Футболісти зараз перебувають у чудовому настрої завдяки трьом перемогам поспіль із загальною різницею м'ячів 14:1. У найближчій грі на «Олімпійському» команда рішуче налаштована продовжити переможну серію.

Позитивним моментом є повернення до гри Романа Безуса, який провів двадцять із гаком хвилин у київському дербі та близько десяти хвилин у грі з «Туном».

«Динамо» вже увійшло до напруженого графіку, за якого доводиться грати по кілька ігор на тиждень, і саме функціональна готовність гравців, а також достатня кількість виконавців для ротації в розпорядженні тренера виходять на перший план.

Через дискваліфікацію у грі проти «Іллічівця» не може взяти участі лише Ідейє. Цей матч стане останнім у його триматчевій дискваліфікації за червону картку у грі 11-го туру з «Ворсклою». Лукман Аруна та Євген Хачеріді рубіж із чотирьох «гірчичників» у сезоні вже подолали та свої дискваліфікації відбули.

По три попередження в пасиві зараз мають Александар Драгович та Олег Гусєв.

«Іллічівець»: відчуваючи проблеми з атакою

У турнірній таблиці нинішнього сезону Прем'єр-ліги після 13-ти турів «Іллічівець» посідає те ж місце, на якому маріупольці фінішували за підсумками сезону попереднього – дев'яте. На рахунку команди Павлова п'ять перемог, одна нічия та сім поразок за різниці м'ячів 10:13.

У минулому турі маріупольці чинили опір чинному чемпіону, донецькому «Шахтарю», але, ведучи в рахунку, були покарані двома 11-метровими ударами, які вирішили долю зустрічі.

Загалом першу частину сезону для команди наших гостей навряд чи можна назвати вдалою. Команда грає нестабільно.

Безумовно, однією з ключових фігур нинішнього «Іллічівця» є голкіпер Рустам Худжамов, який є вихованцем київського «Динамо» та грав за другу й третю команди «біло-синіх» до 2005 року. Грі Рустама дають позитивну оцінку більшість експертів, оглядачів та аналітиків. Уже кілька разів екс-голкіпер «біло-синіх» потрапляв до символічних збірних туру УПЛ.

Також вихідцями з «Динамо» є півзахисники Олексій Довгий та орендований у «Металіста» Андрій Оберемко.

Найбільше ігрового часу на полі в поточному сезоні провели захисники Іщенко та Ордець, а також півзахисники Путівцев та Полянський. Слабкою ланкою нинішнього «Іллічівця» можна назвати лінію атаки. Найкращим бомбардиром на даний момент є захисник Сергій Шевчук, на рахунку якого два голи.

Звично в заявці «Іллічівця» чимало колишніх та орендованих гравців донецького «Шахтаря». Велику ставку Микола Павлов робить на підростаюче покоління, часто залучаючи до ігор основи футболістів молодіжної команди.

Перед грою з «Динамо» дискваліфікованих у складі «Іллічівця» немає. По три попередження в цьому сезоні мають Іщенко та Ордець.

Обличчям до обличчя

Загалом команди провели між собою в рамках чемпіонату України тридцять матчів. 25 перемог на рахунку «Динамо», чотири рази було зафіксовано нічию та лише одного разу успіх святкувала команда з Маріуполя. Різниця м'ячів – 71:18 на користь «біло-синіх».

У Києві «Динамо» виграло 14 ігор із 15-ти, ще одна зустріч переможця не виявила. За різницею м'ячів також велика перевага на боці «біло-синіх» – 40:4.

Остання зустріч команд

Востаннє «Динамо» зустрічалося з «Іллічівцем» наприкінці минулого сезону. Незважаючи на поразку туром раніше в Харкові головному конкуренту за місце в зоні ЛЧ, на той момент «біло-сині» ще зберігали теоретичні шанси зачепитися за другу сходинку, тому в матчі з маріупольцями команді Олега Блохіна потрібні були три очки. Їх динамівцям приніс гол Аруни та пенальті, який відбив Коваль.

Прем'єр-ліга 2012/13. 28-й тур

11.05.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський». 17,498 глядачів

«Динамо» – «Іллічівець» – 1:0 (1:0)

«Динамо»:
Коваль, Тайво, Хачеріді, Віда, Сильва, Гусєв (к, Цуріков, 68), Мігель, Сидорчук, Аруна (Алієв, 78), Ярмоленко, Рубен (Ідейє, 58).

«Іллічівець»: Худжамов, Іщенко, Ордець, Чижов, Бутко, Полянський, Ємельянов (Яворський, 19), Окріашвілі, Федотов (Кисіль, 85), Шевчук (Таргамадзе, 64), Мандзюк.

Гол: Аруна (17).

Попередження: Аруна (61), Мігель (64), Сильва (82) – Полянський (61).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер