УПЛ. 1-й тур. «Динамо» – «Волинь» – 1:1

УПЛ. 1-й тур. «Динамо» – «Волинь» – 1:1

Саме таким і вийшов домашній поєдинок «біло-синіх» проти команди Віталія Кварцяного, хлопці якого по-іншому грати просто не вміють. Але це ми побачимо вже в самій зустрічі, а поки, у вступі, звернемо увагу на появу в стартовому складі динамівців відразу двох новачків. Голландець Джермейн Ленс зайняв місце на лівому фланзі півзахисту, а конголезця Дьємерсі Мбокані було висунуто на вістря атаки.

В іншому тактичні побудови команди Олега Блохіна залишилися незмінними. Схема 4-5-1 за необхідності трансформувалася на 4-3-3. При цьому місце у воротах зайняв досвідчений Олександр Шовковський, йому ж традиційно й було довірено капітанську пов'язку.

Ігрові аспекти

Перша гра сезону залучила на головну спортивну арену країни велику аудиторію. Не встигли глядачі зайняти свої місця в очікуванні захоплюючого дійства, як рахунок у матчі було відкрито. На 2-й хвилині волиняни провели класичну контратаку, Бікфалві знайшов пасом Кінаша, який, увірвавшись до штрафного майданчика, в дотик пробив повз Шовковського, який вибіг на нього з воріт.

Зайве говорити, якого характеру набула гра за рахунку 0:1.

Команда з Луцька, яка й до того була достатньо зарядженою на боротьбу, намагалася не поступатися господарям й метра футбольного газону, а за кілька хвилин і взагалі ледь не збільшила рахунок. Удар Бікфалві зі штрафного прийняла на себе стійка.

Ближче до середини тайму динамівцям вдалося налагодити контроль м'яча, що дозволило створювати загрози воротам Неділька. Лукман Аруна вивів на удар вільного Данило Сильву, але м'яч після удару бразильця пройшов вище воріт. На 26-й хвилині Мбокані ледь не вибіг «на побачення» з воротарем, в останній момент його випередив захисник.

І все ж, ще до перерви Дьємерсі зміг забити свій перший м'яч за «Динамо». У штрафному майданчику короткими передачами обігравшись із Мігелем Велозу, Мбокані вийшов на вільний простір і метрів із десяти, без шансів для воротаря пробив у кут воріт.

Наприкінці першого тайму кияни додали у швидкості, й ще до перерви могли забити другий м'яч. Удар Андрія Ярмоленка з величезними труднощами парирував воротар, а небезпечний фланговий простріл Дениса Гармаша не зміг замкнути Мбокані.

Фрагментарно гра динамівцям вдавалася, але після яскравих сплесків активності наступала пауза, в якій суперник міг перепочити та підготуватися до наступного штурму воріт.

У другому таймі гра, чому більшою мірою сприяли гості, розбилася на епізоди. Команда грала організовано та просто, з мінімумом помилок. Динамівці довго й безуспішно шукали огріхи в захисті суперника. Олег Блохін кинув у бій дебютанта Юнеса Беланду та досвідченого Олега Гусєва, але це мало вплинуло на перебіг поєдинку та його остаточний підсумок – 1:1.

Топ-персона

Відзначимо у складі гостей капітана команди Симініна, а в динамівців Дьємерсі Мбокані, який забив свій гол у першій же офіційній грі за «біло-синіх».

Ключовий момент

Як виявилося після закінчення 90 хвилин, можливо, вирішальний момент у грі стався на 30-й хвилині. Андрій Ярмоленко, вийшовши із Мбокані на ворота в ситуації, коли гол був, здавалося, неминучим, м'яча на партнера так і не покотив...

Чемпіонат України 2012/13. Прем'єр-ліга. 1 тур

14.07.2013. м.Київ, НСК «Олімпійський». 29,547 глядачів

«Динамо» – «Волинь» – 1:1 (1:1)

«Динамо»:
1.Шовковський (к), 34.Хачеріді, 2.Данило Сильва, 3.Селін, 24.Віда, 4.Велозу, 19 Гармаш, 25.Аруна (90.Беланда, 65), 10.Ярмоленко (20.Гусєв, 76), 7.Ленс (99.Дуду, 46), 85.Мбокані.

«Волинь»: 42.Неділько, 3.Симінін (к), 6.Шиков, 23.Шершун (4.Приндета, 63), 8.Нємчанінов, 29.Кінаш (88.Скоба, 53), 7.Гошкодеря, 11.Мемешев, 10.Бікфалві, 9.Бабир (20.Задерецький, 39), 89.Козьбан.

Голи: Мбокані (28) – Кінаш (2).

Попереджені: Віда (9), Хачеріді (75) – Мемешев (3), Шиков (32), Шершун (53), Приндета (81).

Вилучений: Мемешев (90).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер