УПЛ. 24-й тур. «Шахтар» – «Динамо» – 3:1. Звіт про матч

УПЛ. 24-й тур. «Шахтар» – «Динамо» – 3:1. Звіт про матч

Незважаючи на те, що матч проходив на домашній для «біло-синіх» арені, господарями виступали «гірники» — до завершення нинішнього сезону вони будуть повноцінно користуватися головною ареною країни.

У стартовому складі «Динамо», з огляду на кадрові проблеми, обійшлося без несподіванок. Місце у воротах зайняв Бущан, який святкував 26-й день народження, лінію захисту склали Кендзьора, Попов, Шабанов та Миколенко, у центрі поля руйнувати атаки суперника були покликані Сидорчук та Шепелєв, по флангах розташувалися Цитаїшвілі та Вербич, під нападниками діяв Буяльський та на вістрі атаки — Русин.

Уже в самому дебюті зустрічі Русин перевірив пильність Пятова, але голкіпер «Шахтаря», нехай і з труднощами, але парирував удар здалеку. Трохи згодом динамівці в одній атаці тричі пробивали по воротах суперника, але кожного разу суперникам вдавалося заблокувати м'яч.

А на 19-й хвилині «біло-сині» таки забили. Після навісу з кутового захисники «Шахтаря» не змогли вибити м'яча далеко від воріт, Кендзьора скинув під удар Сидорчуку, і наш капітан ювелірним ударом транзитом від стійки відправив м'яча у ворота. Щоправда, радість динамівців виявилася передчасною — після перегляду VAR рефері скасувала взяття воріт, зафіксувавши порушення правил збоку Попова проти Степаненка.

Утім, це не зупинило «Динамо», і на 38-й хвилині вже підопічні Олексія Михайличенка відкрили рахунок за всіма правилами. Цитаїшвілі блискучим навісом до штрафного майданчика знайшов Буяльського, і Віталій, відірвавшись від опікуна та уникнувши при цьому офсайдної пастки, головою переправив м'яча в кут воріт.

Особливо порадіти номінальним гостям не судилося — вже в наступній атаці «Шахтар» зрівняв рахунок. Марлос обігрався з Мораесом перед штрафним майданчиком і з лівої ноги завдав обвідного удару точно в нижній кут воріт — у Бущана особливих шансів дістати м'яча не було.

Після перерви знову команди діяли на зустрічних курсах, утім, з оглядкою на власні ворота. Динамівці могли організувати швидку контратаку два в одного, але Русин віддав неточний пас на набігаючого Буяльського, а біля динамівських воріт Цитаїшвілі у відчайдушному підкаті завадив створити небезпеку Ісмаїлі.

А ось завадити Додо прострілити з правого флангу та Мораесу скинути м'яча під удар Марлоса ніхто не зміг — у підсумку бразильський українець «Шахтаря» з меж штрафного практично безперешкодно пробив точно в кут.

А за сім хвилин «гірникам» удалося ще й збільшити свою перевагу. Цього разу підопічні Луїша Каштру організували швидку контратаку, Ісмаїлі промчав по лівому флангу, відпасував у воротарський, де Шабанов та Кендзьора не змогли вибити м'яча, і Маркос Антоніо з кількох метрів переправив кулю у ворота.

Після цього «гірники» заспокоїлися, а ось найреальніший момент у «Динамо» був, коли після помилки Пятова по воротах із лінії штрафного майданчика пробивав Сидорчук — щоправда, голкіпер «Шахтаря» сам же виправив свою помилку та парирував на кутовий. Також були ще удари де Пени та Шепелєва, але жодної небезпеки вони не мали.

У підсумку 1:3 — «Динамо» програє в першому матчі після карантинної паузи. У турнірній таблиці «Шахтар» відривається вже на 16 очок, а ось у «Зорі», «Десни» та «Динамо» однакова кількість балів — ось тільки кияни поступаються своїм опонентам за додатковими показниками, тому посідають четверте місце.

УПЛ. 24-й тур

31.05.2020. Київ, НСК «Олімпійський», без глядачів

«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ) — 3:1

«Шахтар»: 30. Пятов, 4. Кривцов, 6. Степаненко, 7. Тайсон (19. Соломон, 85), 10. Мораес (99. Фернандо, 76), 11. Марлос (14. Тете, 76), 20. Коваленко (8. Маркос Антоніо, 53), 21. Алан Патрик (15. Коноплянка, 85), 22. Матвієнко, 31. Ісмаїлі, 98. Додо.

«Динамо»: 1. Бущан, 4. Попов, 16. Миколенко, 94. Кендзьора, 5. Сидорчук, 7. Вербич, 8. Шепелєв, 29. Буяльський (99. Дуелунд, 88), 30. Шабанов, 11. Цитаїшвілі (14. де Пена, 76), 70. Русин (20. Караваєв, 76).

Голи: Марлос (39, 67), Маркос Антоніо (74) — Буяльський (38).

Попереджені: Ісмаїлі (24), Коваленко (46) — Попов (22).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер