УПЛ. 5-й тур. «Динамо» – «Чорноморець». Прев'ю

УПЛ. 5-й тур. «Динамо» – «Чорноморець». Прев'ю

«Динамо»: відновити психологічний баланс

Після поразки в Донецьку тренерському штабу динамівців на чолі з Олегом Блохіним потрібно було, насамперед, відновити психологічний стан своїх гравців.

Зробити це було нелегко, адже представники «Шахтаря» спробували вже поза межами футбольного поля внести дисбаланс до табору динамівців, зробивши спробу придбати центрального захисника «біло-синіх» Євгена Хачеріді. Сам «винуватець» настільки пильної уваги до своєї персони зайняв витриману позицію й спокійно готувався до гри з «Чорноморцем», зауваживши при цьому наступне: «Ми посилено готуємося до цього матчу. В Донецьку програли, тепер же необхідно брати очки. На нас чекає серйозна гра, оскільки «Чорноморець» – хороша команда, й нам буде важко. Хоча в нас і без того всі ігри важкі...».

Гравцями, які, як і раніше, не можуть допомогти команді, проходячи відновлювальні після травм процедури, є опорний півзахисник Денис Гармаш, його колега за апмлуа з атакуючим акцентом Ніко Кранчар та нападник Андрій Ярмоленко Також ще повністю не позбувся наслідків пошкодження захисник Домагой Віда, але він одним із перших може повернутися до складу.

«Чорноморець»: не зраджуючи атаці

Наші гості з Одеси перебувають на підйомі, подолавши перед приїздом до Києва третій кваліфікаційний раунд відбору Ліги Європи в особі белградської «Црвени Звєзди». Ця гра (0:0), що відбулася в четвер, може додати команді Григорчука й додаткових труднощів, оскільки часу на відновлення було не дуже багато.

Стосовно настрою на майбутній поєдинок можна не сумніватися, що «Чорноморець» не буде відсиджуватися в обороні, й спробує протиставити динамівцям свій стиль гри з акцентом на атакуючі дії.

- Атакуючий футбол – це наша філософія. Не може команда змінювати свій стиль гри та загальний напрямок заради однієї зустрічі, – заявив головний тренер «моряків».

Серед гравців, на яких перш за все робить ставку Григорчук у нинішньому сезоні, виокремлюються воротар Дмитро Безотосний, захисники Маркус Бергер, Пабло Фонтанелло та Павло Кутас, а також півзахисник Іван Бобко. Всі вони повністю провели чотири перших поєдинки нинішнього сезону Прем'єр-ліги, в яких одесити один матч виграли, два зіграли внічию та один програли, набравши п'ять очок, що дозволило їм розташуватися на 8-му місці в таблиці.

Баланс протистоянь

«Чорноморець» не може поповнити свою скарбничку очок у матчі з «біло-синіми» з сезону 2007/08, коли в Одесі було зафіксовано нічию – 0:0.

Загалом же суперники провели між собою у вітчизняних чемпіонатах 34 матчі. У них беззаперечна перевага на боці «Динамо», яке 26 разів святкувало перемогу. П'ять матчів завершилися внічию й лише у трьох сильнішими були «моряки». Різниця м'ячів також красномовна – 78-25 на користь найтитулованішого клубу країни.

У Києві перевага «Динамо» й узагалі виглядає величезною у вигляді 16 перемог та однієї поразки при 49 забитих та лише 12 пропущених м’ячів.

Остання зустріч команд


31 березня 2013. Одеса, стадіон «Чорноморець». 34,164 глядачів

«Чорноморець» – «Динамо» – 0:2 (0:0)

«Чорноморець»:
Безотосний (к), Зубейко, Бергер, Фонтанелло, Сантана (Кутас, 82), Політило, Ковальчук (Бобко, 80), Де Матос (Діденко, 78), Рієра, Шацьких, Бурдужан.

«Динамо»: Коваль, Тайво, Хачеріді, Віда, Данило Сильва, Велозу, Гармаш (Сидорчук, 90+4), Аруна (Безус, 87), Гусєв (к) (Мехмеді, 90), Ярмоленко, Ідейє.

Голи: Гусєв (47, гольовий пас Гармаш), Ярмоленко (71, гольовий пас Гармаш).

Попереджений: Де Матос (68).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер