УПЛ. 6-й тур. «Динамо» – «Таврія». Прев'ю

УПЛ. 6-й тур. «Динамо» – «Таврія». Прев'ю

По-перше, для того, щоб піти з незвично низького поточного 8-го місця в УПЛ, необхідна лише перемога, а по-друге, ще свіжа в пам'яті травнева поразка «Динамо» в Сімферополі, яка поставила хрест у гонитві за другим лігочемпіонським місцем у минулому чемпіонаті...

«Динамо»: в пошуку стабільності

Повноцінну підготовку до гри з клубом із кримської автономії підопічні Олега Блохіна розпочали лише минулої п'ятниці, коли повернулися з розташування національних команд 11 представників «Динамо». До цього, отримавши два дні вихідних, 12 гравців, що залишилися після від'їзду збірників у розпорядженні тренерського штабу, в середу розпочали тренувальну роботу й відповідно підготовку до матчу з «Таврією».

Тим часом Олег Блохін та двоє його помічників Олексій Михайличенко та Андрій Баль із 13 до 15 серпня пройшли навчання за програмою «ПРО» УЄФА та продовжили терміни дії своїх ліцензій.

Футболісти, які повернулися до розташування команди з країн, географія яких охопила Київ з одного боку Європи та південноафриканський Дурбан з іншого боку, а це, на хвилиночку, майже вся земна куля (!), енергійно включилися в роботу, маючи величезне бажання виправити нинішнє незавидне турнірне становище команди.

Джермейн Ленс, який відзначився гольовою передачею в матчі збірних Португалії та Нідерландів, був достатньо відвертим у плані майбутньої зустрічі з «Таврією»: «У нас немає іншого шляху, як перемагати. Ми втратили багато очок на старті й час надолужувати згаяне».

На жаль, не зможуть допомогти команді в майбутньому поєдинку півзахисник Денис Гармаш та захисник Євген Селін, якому було потрібно хірургічне втручання в Німеччині після розриву передньої хрестоподібної зв'язки в домашньому матчі п'ятого туру проти «Чорноморця». Під питанням також і участь у грі з сімферопольцями Євгена Хачеріді, який отримав пошкодження у згадуваній зустрічі з одеситами.

Тим часом відновилися після раніше отриманих травм Домагой Віда (вже зіграв на цьому тижні за свою збірну) та Андрій Ярмоленко. На підході й Ніко Кранчар, який поступово входить до інтенсивного тренувального процесу.

Дискваліфікованих у складі «Динамо» немає, а от Хачеріді в разі його участі у грі з «Таврією» необхідно бути достатньо дисциплінованим, оскільки у нього в пасиві в нинішній першості вже три попередження.

Загалом «Динамо» не завадить стабільність, адже динамівці ділять із донецьким «Металургом» у цьому сезоні досягнення сумнівної якості. Жоден гравець зі складу цих команд так і не зміг уже після п'яти турів провести на полі всі передбачені 450 хвилин...

«Таврія»: в надії на грецького чудотворця

«Таврія», яка фінішувала в минулому чемпіонаті УПЛ на 11-му місці, цього року буде, напевно, вперше в своїй історії реально боротися за виживання. Після п'яти турів команда, яку влітку очолив грецький фахівець Янніс Христопулос, посідає останнє 16-е місце, програвши всі п'ять поєдинків із гнітючою різницею забитих та пропущених голів 1-11.

Подібне падіння, варто сказати, мало кого здивувало в нинішньому сезоні, після того як клуб загруз в організаційному хаосі, який триває вже не один сезон.

У результаті самобутній колектив отримав покарання від ФІФА, не маючи права реєструвати нових футболістів до грудня 2013 року, а КДК у липні цього року прийняв рішення позбавити «Таврію» трьох очок за невиконання рішення Палати з вирішення суперечок ФФУ. Ці залікові бали команді для початку ще необхідно набрати, адже з урахуванням минулого сезону зараз у таврійців уже шість поразок поспіль!

Запрошення 40-річного Янніса Христопулоса (на фото) на посаду головного тренера, яка звільнилася після відставки Олега Лужного, було викликано, насамперед, здібностями цього фахівця як антикризового менеджера. «Минулого року клуб ПАС не мав можливості купувати футболістів. Можна було запрошувати до команди виключно вільних агентів, і не більше трьох осіб, вік яких не перевищував 24-х років. Ситуація в моєму попередньому клубі справді була складною, але ми важко працювали та багато зробили (5-е місце в чемпіонаті Греції 2012/13 – прим.ред.)».

Чогось подібного очікують від Христопулоса й у Сімферополі. Сам наставник оголосив про намір поступово виправити ситуацію, визначившись із гравцями, на яких він будує основу нинішньої «Таврії». Серед цих футболістів, які провели всі п'ять поєдинків у нинішньому сезоні, сербський воротар Дамір Кахріман, гравці оборони тунісець Аніс Буссаїді та Юрій Путраш, а також півзахисники аргентинець Рубен Гомес, досвідчений Сергій Назаренко та хорват Марин Любичич, який має в пасиві три «гірчичники».

Так само, як і в «Динамо», гравців, вимушених пропустити матч через дискваліфікацію, у сімферопольців немає, а от серйозна втрата є. На цьому тижні їхній найкращий форвард Антон Шиндер прийняв пропозицію донецького «Шахтаря» та надалі буде захищати кольори цього клубу.

Баланс протистоянь

Загалом команди провели між собою 43 матчі, з яких 30 перемог у «Динамо», 11 ігор завершилися внічию та у двох сильнішою була «Таврія». Різниця м'ячів 93-29 на користь «біло-синіх».

Остання зустріч

Прем'єр-ліга. Сезон 2012/13. 29 тур


19.05.2013. м. Сімферополь, стадіон «Локомотив». 17,000 глядачів

«Таврія» – «Динамо» – 3:2 (1:1)

«Таврія»:
Кахріман, Буссаїді, Єзерський (к), Едуардо, Путраш, Любичич, Гомес, Назаренко, Не (Мельник, 88), Гуменюк, Шиндер (Гаджиєв, 40; Матвієнко, 88).

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Віда, Михалик (Дуду, 61), Селін, Сидорчук, Мігель (Мехмеді, 58), Гусєв (к), Аруна (Бойко, 50), Ярмоленко, Ідейє.

Голи: Назаренко (4, з пенальті), Гаджиєв (51, з пенальті), Не (68) – Ідейє (27, гольовий пас Мігель), Ярмоленко (76).

Попередження: Не (69), Назаренко (72), Кахріман (78), Любичич (87), Мельник (90+5), Едуардо (90+6) – Мігель (56), Ярмоленко (56), Сидорчук (67), Селін (85).

Вилучення: Коваль (48), Сидорчук (90+5, повторне попередження).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер