УПЛ. 9-й тур. «Говерла» - «Динамо». Прев’ю

УПЛ. 9-й тур. «Говерла» - «Динамо». Прев’ю

Стартовий свисток Юрія Вакса пролунає о 19:30.

«Динамо»: переключитися на клубні справи

Цими вихідними, після перерви, пов’язаної з міжнародними матчами національних збірних, відновиться українська Прем’єр-ліга. Як завжди, багато гравців з основного складу київського «Динамо» (цього разу – 13) були викликані до своїх національних збірних.

Втомленими, проте задоволеними повернулися герої матчів збірної України у Мінську та у Львові Сергій Сидорчук, Андрій Ярмоленко та Євген Хачеріді. Більше сил зберегли їх колеги, Олег Гусєв та Роман Безус.

Для Владислава Калитвинцева та Віталія Буяльського, як і для всієї молодіжної збірної України, мрія потрапити на Євро-2015 так і залишилася мрією, а от у Микити Бурди ще буде шанс досягти чогось із молодіжкою. Навряд чи задоволений результатами своєї національної команди і Джермейн Ленс. Зате все гаразд у збірних Домагоя Віди, Александара Драговича та Лукаша Теодорчика, які очолюють свої кваліфікаційні групи після трьох турів.

Матчі після ігор національних збірних зазвичай дуже важко даються ведучим клубам своїх країн, не є винятком і топ-клуби з європейських топ-чемпіонатів. Як раз у цей період проявляється вміння тренерського штабу вчасно переключити гравців на клубні справи, а також побудувати тренувальний процес так, щоб гравці встигли відновитись і той самий час добре налаштуватись на найближчу гру.

У лазареті «Динамо» залишаються троє гравців – Євген Макаренко, Денис Гармаш та Д’ємерсі Мбокані, які точно не братимуть участі у грі проти «Говерли». Зате вже більше тижня без обмежень працюють голкіпери Олександр Шовковський та Олександр Рибка, тож у Михайла Михайлова є хороший вибір перед важливими матчами в чемпіонаті України та Лізі Європи.

«Говерла»: шанс для молоді

Вже не перший сезон ужгородська «Говерла» робить ставку на молодих гравців, беручи в оренду талановитих, проте ще не повністю сформованих футболістів у більш сильних клубів. Не перший сезон за «Говерлу» виступають гравці київського «Динамо».

Та цього сезону представництво динамівців у одному клубі є рекордним – одразу вісім. Це голкіпери Максим Коваль та Мирослав Бонь, захисники Сергій Люлька та Віталійс Ягодінскіс, півзахисники Віталій Каверін та Сергій Мякушко, а також нападники В'ячеслав Панфілов та Вадим Петров.

За першу команду у Прем’єр-лізі та Кубку України цього сезону вже зіграли шестеро з них. Найбільше ігор серед динамівців у цьому сезоні провів Ягодінскіс (сім у чемпіонаті та дві у Кубку), але проти «Динамо» він у будь-якому разі не зіграє, оскільки у минулому турі був вилучений за дві жовті карточки.

Також сім матчів у чемпіонаті (проте лише один – у стартовому складі) і один у Кубку зіграв за «Говерлу» Каверін, який цього сезону забив свій дебютний м’яч у Прем’єр-лізі. Максим Коваль та Сергій Люлька провели по шість поєдинків у чемпіонаті та по два у Кубку. Кращий бомбардир молодіжного складу закарпатців Панфілов зіграв чотири гри у чемпіонаті та одну в Кубку, щоправда жодного – у старті. Нарешті, Мякушко провів три матчі в УПЛ і один кубковий (всі чотири – в основі).

Звісно, постійна кадрова ротація не дає змоги Вячеславу Грозному розраховувати на високі місця. Як і минулого сезону, «Говерла» влаштувалася у нижній частині турнірної таблиці (12-те місце). За винятком кубкової вікторії у грі з командою 2-ї ліги, у цьому сезоні ужгородці ще не здобули жодної перемоги – чотири нічиї та стільки ж поразок за різниці м’ячів 6:10.

Звісно, часто дається взнаки і відсутність досвіду у молодих гравців. Проте можливість грати у Прем’єр-лізі проти найсильніших команд країни має неабияк мотивувати молодих гравців, які вже готові заявити про себе або, принаймні, набратися досвіду, аби конкурувати за місце в основі своєї команди.

Баланс матчів

Всього у вищій лізі чемпіонату України «Динамо» і «Говерла» ( а також її попередник – «Закарпаття») провели між собою 14 матчів, в 13-ти з яких перемогу здобули «біло-сині», і лише в одному - ужгородці. Різниця м'ячів також свідчить про явну перевагу «Динамо» - 37:10.

Остання зустріч

Прем'єр-ліга 2013/14. 17-й тур

24.11.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський». 17,348 глядачів

«Динамо» – «Говерла» – 3:0 (2:0)

«Динамо»:
Шовковський (к), Макаренко, Хачеріді, Драгович, Данило Сильва (Віда, 44), Вукоєвич, Сидорчук, Гусєв (Ярмоленко, 81), Ленс, Беланда (Безус, 63), Мбокані.

«Говерла»: Надь, Орос, Єзерський (Дандя, 78), Ле Таллек, Лисенко (Кополовець, 86), Трухін, Лисицький (к), Леандро, Кочиш, Никулае, Савич (Іканде, 46).

Голи: Мбокані (23, гольовий пас – Хачеріді), Ленс (29, гольовий пас – Беланда), Сидорчук (83, гольовий пас – Мбокані).

Попередження: Никулае (17), Ле Таллек (67).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер