УПЛ. «Динамо» – «Арсенал-Київ» – 4:0. Звіт про матч (+огляд)

УПЛ. «Динамо» – «Арсенал-Київ» – 4:0. Звіт про матч (+огляд)

Матч першого кола між суперниками розгортався за драматичним сценарієм – «Динамо» догравало поєдинок, маючи на двох гравців менше, але все ж таки змогло втримати мінімальний рахунок. Саме тому про жодну недооцінку суперника, незважаючи на останнє місце «канонірів» у турнірній таблиці, збоку «біло-синіх» не могло бути й мови.

Після важкого протистояння з «Челсі» в Лондоні тренерський штаб «Динамо» вдався до ротації – зокрема, місце у воротах замість Бойка зайняв Бущан, Кендзьору в обороні замінив Кадар, який уперше в нинішньому році вийшов у стартовому складі, а замість Сидорчука та Русина з перших хвилин з’явилися Гармаш та Сідклей.

Перші півгодини гри номінальним гостям вдавалося стримувати атаки більш майстерних динамівців. Більше того, «канонірам» навіть вдавалося огризатися – у першу чергу згадуються удари Кадимяна та Мудрика, але особливої загрози воротам «Динамо» вони не несли. А на 28-й хвилині прийшов перший гол – Циганков навісив зі штрафного з лівого флангу, й Гармаш із лінії воротарського майданчика головою поцілив точно у верхній кут.

Відкривши рахунок, динамівці заграли різноманітно та розкуто в атаці, збільшивши свою перевагу до розгромної ще до перерви. На 36-й хвилині Сідклей, замикаючи простріл Миколенка з лівого флангу, ніби нагадуючи про свою національність, п’яткою переправив сферу у ворота, за три хвилин Гармаш оформив дубль, зльоту спрямувавши м’яча у ворота після зручної скидки від Шапаренка, а вже в компенсований час Сідклей був збитий голкіпером у штрафному майданчику й арбітр призначив пенальті, який вдало реалізував Циганков, забивши свій десятий м’яч у нинішньому сезоні Прем’єр-ліги.

Забезпечивши собі більш ніж солідну перевагу, динамівці перетворили другий тайм на формальність. Тим не менш, «біло-сині» продовжували атакувати й цілком могли збільшувати й без того непристойний рахунок. Шапаренко зовсім трохи не влучив у ворота, замикаючи навіс Сідклея, Андрієвський гарматним пострілом зі штрафного змусив попрацювати голкіпера, а також зовсім трохи неточний удар Миколенка з-за меж штрафного майданчика. Утім, і голів, забитих у першому таймі, вистачило для впевненої перемоги.

У підсумку, 4:0 – «Динамо» розгромило «Арсенал-Київ» та готується до матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Челсі», який відбудеться в четвер, 14 березня, на НСК «Олімпійський».

Прем’єр-ліга, 21-й тур

«Динамо» – «Арсенал-Київ» – 4:0 (4:0).

10 березня. Київ, НСК «Олімпійський», 7 686 глядачів.

«Динамо»: 1. Бущан, 16. Миколенко, 26. Бурда, 44. Кадар, 17. Сідклей, 30. Шабанов, 19. Гармаш, 29. Буяльський, 15. Циганков (к, 45. Смирний, 61), 8. Шепелєв (18. Андрієвський, 46), 10. Шапаренко (46. Алібеков, 73).

«Арсенал-Київ»: 77. Підківка (к), 6. Стрижак, 7. Кадимян (22. Авагимян, 46), 9. Домбровський, 13. Вакулко, 21. Калитвинцев, 23. Танковський, 27. Міссі (19. Ковпак, 77), 29. Жичиков, 44. Сагуткін, 91. Мудрик (11. Ліпартія, 46).

Голи: Гармаш (28, 39), Сідклей (36), Циганков (45+1, пен.).

Попереджені: Гармаш (19), Миколенко (82) – Авагимян (58), Стрижак (81), Жичиков (83), Сагуткін (83).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер