УПЛ. «Динамо» – «Олександрія» – 1:0. Звіт про матч

УПЛ. «Динамо» – «Олександрія» – 1:0. Звіт про матч

Раніше домашні матчі динамівців із командою з райцентру в Кіровоградській області складалися доволі легко. Достатньо сказати, що за три останні сезони, які «Олександрія» проводить в еліті, у Києві в рамках чемпіонату України вона пропускала як мінімум три м'ячі, й у всіх матчах зазнавала розгромної поразки. Інша справа – нинішній чемпіонат, адже до Києва підопічні Володимира Шарана приїхали в ранзі лідера, вигравши всі чотири попередні поєдинки та не пропустивши в них жодного м'яча.

Обігравши «Славію» в матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, динамівці в чудовому настрої готувалися до поєдинку національної першості. Утім, втома від цього нікуди не поділася, у зв'язку з чим тренерський штаб «біло-синіх» зробив відразу п'ять замін порівняно з єврокубковим поєдинком.

Підопічні Олександра Хацкевича очікувано заволоділи ініціативою з перших хвилин. Утім, захист гостей діяв надійно, а в епізоді на 14-й хвилині, коли Кендзьора після подачі з кутового таки відправив м'яча у ворота, арбітр зафіксував порушення правил з боку Томаша. Команда Володимира Шарана основні сили зосередила на обороні власних воріт, але одна з рідкісних вилазок до володінь Бойко завершилася дуже небезпечним ударом капітана команди Запорожана з лінії штрафного майданчика – м'яч просвистів дуже близько від стійки воріт.

Динамівці же продовжували насідати на ворота суперника. Неабияк довелося попотіти голкіперу олександрійців Паньківу – зокрема, воротар двічі протягом однієї хвилини парирував удари Морозюка. А коли Паньків уже не міг допомогти своїй команді, то Бєсєдіну забракло влучності, щоб завершити взяттям воріт удар головою.

Нарешті, на 68-й хвилині «біло-сині» таки домоглися свого. Забитий м'яч – цілком і повністю заслуга Віктора Циганкова. Півзахисник підхопив м'яча ледь не в центрі поля, протягнув його до штрафного майданчика та пробив ідеально точно в лівий від голкіпера кут воріт – 1:0!

Ледь не в наступній атаці «Олександрія» мала шанс зрівняти рахунок, коли Банада замикав у дотик простріл із лівого флангу, але на щастя Бойко зреагував на постріл півзахисника гостей та перевів м'яча на кутовий. Цей момент додав упевненості підопічним Володимира Шарана, які активніше почали йти вперед, але окрім неточних ударів Шастала та Запорожана згадати більше особливо немає чого.

У підсумку, 1:0 – п'ята в сезоні (із семи проведених матчів) перемога «Динамо» з мінімальним рахунком. Попереду – візит до Амстердама, де на підопічних Олександра Хацкевича чекає вельми непростий суперник в особі «Аякса».

Українська Прем'єр-ліга, 5-й тур

«Динамо» – «Олександрія» – 1:0 (1:0).

18.08.2018. м. Київ, НСК «Олімпійський», 11 635 глядачів.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Шабанов, Кадар, Піварич, Буяльський, Андрієвський (Русин, 66), Морозюк (Циганков, 46), Че Че (Сидорчук, 82), Вербич, Бєсєдін.

«Олександрія»: Паньків, Пашаєв, Шендрик, Бондаренко, Задерака (Шастал, 79), Банада, Запорожан, Довгий (Ковалець, 65), Цуріков, Сітало, Полярус (Пономар, 54).

Гол: Циганков (68).

Попереджені: Морозюк (42), Піварич (86) – Бондаренко (15), Довгий (62).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер