УПЛ. «Динамо» - «Шахтар» - 2:1. Звіт про матч

УПЛ. «Динамо» - «Шахтар» - 2:1. Звіт про матч

Хоча цього разу «всеукраїнське дербі» не мало турнірної інтриги, матчі між «Динамо» та «Шахтарем»  завжди викликають чималий інтерес серед вболівальників. Гра пройшла за повних трибун.

Команди розпочали поєдинок без розкачки. Вже на першій хвилині глядачі побачили перший удар у площину, а Денис Бойко за кілька стартових хвилин двічі серйозно вступав у гру – після ударів Марлоса та Ісмаїлі.

На перших хвилинах гра була рівною, обидві команди сміливо йшли вперед. Однак якщо «гірникам» відзначитися завадив Бойко, то динамівцям вдалося забити швидкий м’яч. На 16-й хвилині Беньямін Вербич підняв заповнені трибуни стадіону «Динамо» на ноги, відправивши перший м’яч у сітку воріт «гірників». Словенець відзначився влучним ударом головою після навісу з кутового від Віктора Циганкова.

Однак вже за сім хвилин рахунок було зрівняно. Віталій Романов зафіксував фол Кадара на Кайоде і призначив 11-метровий. Вирок арбітра реалізував Марлос.

Після обміну голами команди заграли ще активніше. Динамівці за підтримки своїх трибун понеслися вперед, а «гірники» відповідали гострими контрвипадами. Найнебезпечніший момент мав орендований «гірниками» у «Манчестер Сіті» форвард Кайоде, який вибіг на побачення з Денисом Бойко, проте динамівський голкіпер виявився переможцем цієї дуелі. За кілька хвилин близькими до другого м’яча були вже підопічні Олександра Хацкевича. Ще один кутовий у виконанні Віктора Циганкова знову завершився небезпечним ударом головою, цього разу у виконанні артема Бєсєдіна, проте цього разу м’яч прийняла на себе поперечина воріт.

Вже у перерві Пауло Фонсека зробив першу заміну – пошкодження отримав Ісмаїлі. Команди продовжили гру у тому ж темпі, який задали у першому таймі. І знову динамівці досить швидко повели в рахунку. Циганков пришвидшив атаку, віддавши точний пас на правий фланг на Томаша Кендзьору, який виконав гострий простріл у район лінії воротарського. Намагаючись перервати цей пас, Давід Хочолава зрізав м’яч у ворота своєї команди – 2:1.

Напруга на полі зросла до максимуму, і вже мало хто пам’ятав, що поєдинок не несе в собі турнірного значення. Ніхто не хотів поступатися, побільшало боротьби, стиків та суперечок. Як наслідок, Романову все частіше доводилося доставати жовту карнтку з кишені. У підсумку сім попереджень занесли до свого пасиву господарі поля, шість – гості. Причом з цих 13-ти попереджень лише одне припало на перший тайм.

Динамівці втримали переможний рахунок, хоча Денису Бойку кілька разів довелося виручати команду після доволі небезпечних ударів «гірників». Під час другого тайму відбулося кілька знакових подій. По-перше, вихід на поле у грі за основну команду після тривалої перерви капітана команди Сергія Сидорчука, який теж встигнув отримати «гірчичник» - за суперечки з арбітром, напевно забувши, що грає без капітанської.

А найбільш знакова та очікувана подія сталася на 75-й хвилині зустрічі – замість Миколи Шапаренка на поле вийшов ветеран та гвардієць «біло-синіх» Олег Гусєв, який одразу отримав капітанську пов’язку від Віктора Циганкова. Тим часом вболівальники розтягнули на трибунах банер, присвячений Олегу, для якого цей матч став останнім у футболці «Динамо»…

У заключні хвилини Гусєв ледь не став автором гольової передачі, шикарним пасом вивівши Бєсєдіна на побачення з Пятовим, проте Артем не переграв Андрія.

Тим не менше, «Динамо» здобуло перемогу над «гірниками» - третю у чотирьох матчах сезону. У чотирьох матчах чемпіонату з «Шахтарем» «Динамо» здобуло три перемоги та одну нічию, але, на жаль, у підсумковій таблиці відпустило «гірників» вперед на два очки.

Чемпіонат УПЛ 2017/2018. 32 тур.  

«Динамо» - «Шахтар» - 2:1

19.05.2018. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 15837 глядачів

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Гармаш, Буяльський (Сидорчук, 57), Шапаренко (Гусєв, 75), Циганков (к), Вербич, Бєсєдін.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Хочолава, Ракицький, Ісмаїлі (Матвієнко, 46), Степаненко (к), Патрік, Коваленко (Нем, 64), Дентіньо (Феррейра, 82), Марлос, Кайоде.

Голи: Вербич (16), Хочолава (56, автогол) – Марлос (23, з пенальті)

Попередження: Кендзьора (45), Буяльський (52), Кадар (77), Сидорчук (84), Гармаш (90), Вербич (90+2), Бойко (90+3) – Хочолава (48), Патрік (60), Матвієнко (88), Ракицький (89), Додо (90+2), Нем (90+3).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер