УПЛ. «Динамо» - «Ворскла» - 2:1

УПЛ. «Динамо» - «Ворскла» - 2:1

Позитивний результат, а таким для «біло-синіх» є лише здобуття трьох очок, був важливий для динамівців як з турнірної, так і з психологічної точки зору. Серії з п'яти матчів без перемог у чемпіонаті (чотири нічиїх і одна поразка) і з трьох в очних зустрічах із «Ворсклою» (дві нічиї і поразка) явно затягнулися, що чудово розуміли гравці та тренери. У стартовому складі киян привернув увагу вихід на лівому фланзі захисту Віталія Миколенка. Це другий матч для 18-річного вихованця клубної ДЮФШ у чемпіонаті. Також місце у воротах після вдалого матчу з «Янг Бойз» зберіг Георгій Бущан. Знову зіграти «на нуль» кіперу не вдалося, але в кількох моментах показав надійність, додавши впевненості діям захисників.



Завдання, поставлені тренерами команд перед підопічними, стали зрозумілі вже з перших хвилин. Активність динамівців уже на перших хвилинах могла матеріалізуватися в гол від Мораеса, але з ударом бразильця метрів з десяти впорався Ткаченко. Суперник переважно піклувався про надійність у захисті, давши сигнал, що і нічия його цілком влаштує. Визначальним для господарів поля, яких з трибун підтримували Андрій Ярмоленко та Сергій Сидорчук, стало завершення першої півгодини. На 26-й хвилині з ударом Віталія Буяльського впорався голкіпер, а Мораес, який зреагував на добивання, забив перший м'яч. Через чотири хвилини удача посміхнулася й Буяльському, який у нехарактерній для себе манері - ударом головою - замкнув подачу від Дениса Гармаша! Наприкінці тайму динамівці зіграли тактично правильно, зменшили активність в атаці, при цьому зберігши надійність у захисті. Моторний Коломоєць зумів пробити головою з лінії воротарського, але виручив Бущан...



В аналогічній з першим таймом манері динамівці провели і тайм другий. Інтриги поєдинку додав добре розіграний гостями кутовий, після якого Чеснаков ударом головою зробив рахунок 2:1. Помітно освіжив гру вихід на поле Шепелєва та Циганкова. В першу чергу, в атаці збільшилися швидкості, з'явилися нестандартні дії. З найнебезпечніших моментів - Циганков вивів Мбокані сам-на-сам із воротарем і відмінний пас Шепелєва на Гонсалеса, після якого парагваєць з декількох метрів пробив у поперечину. Незважаючи на повну перевагу, різниця в один м'яч тримала напругу до фінального свистка. Ворскляни сподівалися на диво, в останній атаці навіть брав участь воротар, але... «Динамо» виявилося сильнішим, здобувши таку важливу ​​перемогу! А ще зробило подарунок своїй Легенді Олегу Володимировичу Блохіну, який сьогодні відзначає 65-річчя!



Тепер у чемпіонаті України настала двотижнева пауза. Що цікаво, в листопаді «Динамо» більше в рідних стінах не зіграє, наступні чотири матчі (два в чемпіонаті, по одному в Кубку і Лізі Європи), команда проведе на виїзді.

Сезон 2017/18. Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур

05.11.2017. м.Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо» (Київ) - «Ворскла» (Полтава) - 2:1 (2:0)

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Хачеріді, Віда, Морозюк (к), Корзун, Гармаш (Шепелєв, 46), Буяльський (Циганков, 60), Гонсалес (Піварич, 87), Мораес, Мбокані.

«Ворскла»: Ткаченко, Пердута, Скляр, Кадимян (Одарюк, 73), Шарпар, Чеснаков (к) (Кулач, 78), Матвієнко, Коломоєць (Кобахідзе, 84), Чижов, Даллку, Ребенок.

Голи: Мораес (26), Буяльський (30) - Чеснаков (58).

Попереджені: Корзун (90+4) - Чеснаков (22), Одарюк (90), Пердута (90+1).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер