УПЛ. «Шахтар» — «Динамо» — 1:1. Звіт про матч

УПЛ. «Шахтар» — «Динамо» — 1:1. Звіт про матч

«Гірники» готувалися до матчу з «біло-синіми» в ранзі чемпіона – золоті медалі підопічні Паулу Фонсека забезпечили собі достроково. У зв'язку з цим тренерський штаб «Шахтаря» вдався до ротації – зокрема, взагалі до заявки не потрапили Ісмаїлі, Марлос та Мораес, у запасі залишився Тайсон. Що стосується динамівців, то Хацкевич випустив на поле оптимальний склад, виходячи з різних факторів.

Перший тайм кияни провели набагато впевненіше за суперника. У «біло-синіх» були і хороші комбінації, і удари по воротах. У підсумку, тиск призвів до забитого м'яча на 36-й хвилині. Циганков узяв на себе ініціативу, прорвався до штрафного майданчика з правого флангу, де був збитий Фернандо. Сам же Віктор узявся виконувати 11-метровий, і впевнено розвів м'яч та Пятова по різних кутах – 0:1.

Що не сподобалося в першому таймі, так це велика кількість фолів. Згідно зі статистикою, динамівці 14 разів порушували правила («гірники», для порівняння, лише п'ять), що призвело до великої кількості попереджень. Ба більше, Шабанов двічі порушив правила в останні п'ять хвилин тайму, за кожне з яких отримав по жовтій картці, і буквально перед самою перервою залишив «біло-синіх» у меншості на весь другий тайм.

Після поновлення гри вже ініціатива прогнозовано перейшла до господарів. І досить швидко «Шахтарю» вдалося зрівняти рахунок. На 50-й хвилині «гірники» відібрали м'яч на чужій половині поля, Кайоде класним пасом вивів до воріт Тете, і бразилець, не зближуючись із Бойком, пробив точно в кут – 1:1.

Футболісти «Шахтаря» продовжували тиснути, тоді як динамівці переважно захищалися. А на 64-й хвилині склади були зрівняні – Циганков пробивав по воротах з-за меж штрафного, і м'яч влучив у виставлену вгору руку Хочолави. Арбітр побачив порушення, і так само за два попередження достроково відправив грузинського захисника з поля.

У рівних складах уже наша команда могла сміливіше йти в атаку. Ось тільки крім двох відверто неточних ударів зі штрафних у виконанні Циганкова та де Піна у «біло-синіх» і згадати немає чого. А ось господарі мали реальні шанси таки вирвати перемогу, коли віч-на-віч із Бойком вискочив Кайоде, але наш голкіпер був на висоті та врятував своїх партнерів від пропущеного м'яча, а вже в компенсований час Тете, замикаючи простріл із лівого флангу, поцілив у стійку воріт.

Як підсумок, 1:1 – результативна нічия, яка жодним чином не могла вплинути на турнірну ситуацію. Попереду в нашої команди два матчі в чемпіонаті, причому в найближчому, проти ФК «Львів», тренерський штаб через дискваліфікацію не зможе розраховувати на Віктора Циганкова. Проте, необхідно виграти завершальні ігри, щоб із оптимізмом дивитися в майбутній сезон.

Українська Прем'єр-ліга, 30-й тур

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 1:1

«Шахтар»: 30. Пятов, 2. Бутко, 4. Кривцов, 5. Хочолава, 22. Матвієнко, 21. Патрик (74. Коваленко, 75), 88. Маркос Антоніо, 19. Соломон (18. Ордець, 66), 14. Тете, 99. Фернандо (9. Дентіньйо, 46), 8. Кайоде.

«Динамо»: 71. Бойко, 94. Кендзьора, 26. Бурда, 30. Шабанов, 17. Сідклей, 5. Сидорчук, 18. Андрієвський, 8. Шепелєв, 14. де Пена, 15. Циганков, 41. Бєсєдін (10. Шапаренко, 65).

Голи: Тете (50) – Циганков (36, з пенальті).

Попереджені: Хочолава (20), Патрик (34), Фернандо (35), Тете (55), Дентіньйо (77) – Циганков (22), Шепелєв (31), Шабанов (42), Андрієвський (83), Шапаренко (86), Сідклей (88).

Вилучені: Хочолава (64, друге попередження) – Шабанов (45+1, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер