УПЛ. «Шахтар» – «Динамо» – 0:1

УПЛ. «Шахтар» – «Динамо» – 0:1

Обидва суперники виграли в першому турі й були не проти вже зі старту чемпіонату очолити пелетон команд. Кияни до того ж мали додаткову мотивацію у вигляді поразки в нещодавньому матчі за Суперкубок України, зробивши ставку на успішний виступ у чемпіонаті України. Бойовий запал команда продемонструвала вже в дебюті зустрічі, провівши серію небезпечних моментів. Не завершивши їх результативними ударами, незабаром гра вирівнялася, при цьому невеликою територіальною перевагою володіли донеччани.

Найвигідніший момент для взяття воріт господарі змарнували незадовго до перерви, коли Феррейра не зумів переграти Коваля. Нічия стала логічним підсумком першого тайму, коли гору взяла надійність у захисті та небажання обох команд вдаватися до ризикованих дій.

Можна лише припускати, як склалася би друга половина зустрічі, якби динамівці не провели на самому її початку вдалу атаку. Адресний навіс Гармаша з правого флангу, Мбокані виграв боротьбу у захисника й головою пробив точно в кут воріт! Конголезець забив свій перший м'яч за «Динамо» після повернення з оренди в Англії, цілком виправдавши довіру тренерського штабу.

Після пропущеного м'яча «Шахтар» перехопив ініціативу, на якийсь час притиснувши динамівців до своїх воріт. У певний момент захопленість команди Фонсеки атакою ледь не зіграла на руку киянам. З'явилися можливості для контратак, в одній із них помилкою Пятова не скористався Гонсалес, пробивши в поперечину. За кілька хвилин каркас воріт зіграв уже за динамівців, прийнявши на себе м'яч після удару Тайсона.

В іншому «Динамо» дозволяло «Шахтарю» атакувати, при цьому цілком контролюючи розвиток подій. А на останніх секундах зустрічі могло й узагалі подвоїти рахунок, якби трохи більше пощастило Ярмоленку в ближній «дуелі» з Пятовим.

Перемога над «Шахтарем» важлива для «Динамо» як із турнірної, так і з психологічної точки зору. У найближчі дні команда в хорошому настрої готуватиметься до матчу з «Янг Бойз» та успішного вирішення завдання проходу кваліфікаційної частини Ліги чемпіонів

Сезон 2017/18. Прем'єр-ліга України. 2-й тур

22.07.2017. м. Харків, ОСК «Металіст», 14 168 глядачів

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 0:1 (0:0)

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко (Коваленко, 65), Патрик (Бланко-Лещук, 86), Марлос, Тайсон, Бернард (Дентіньйо, 78), Феррейра

«Динамо»: Коваль, Хачеріді, Віда, Морозюк, Кадар, Шепелєв, Гармаш (Корзун, 80), Сидорчук, Гонсалес (Циганков, 71), Ярмоленко (к), Мбокані (Бесєдін, 77).

Гол: Мбокані (46).

Попереджені: Марлос (89) – Гонсалес (53), Коваль (68), Хачеріді (84), Сидорчук (84), Корзун (88).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер