Втрачене наверстали в Полтаві

Втрачене наверстали в Полтаві

Мінімальна перемога динамівців у Києві над “Ворсклою” додавала матчу-відповіді певну інтригу. Звичайно, мало хто розраховував, що підопічні Андрія Баля зможуть подолати опонентів з потрібною для виходу в наступний раунд різницею м’ячів, але дати бій іменитим опонентам полтавці мали неодмінно.

Вже з перших хвилин зустрічі динамівці впевнено заволоділи ініціативою, накочуючи безперервні атакуючі хвилі на ворота Постранського. Активно діяли Несмачний, Пеєв та Мелащенко, ініціативи яких підтримували чудовими передачами з глибини поля півоборонці Белькевич та Гусин. Великий обсяг роботи виконував Максим Шацьких. Але відкрити рахунок у зустрічі на 19-й хвилині судилося ніким не поміченим у штрафному майданчику Юрію Дмитруліну. Оборонець одним дотиком обробив точний пас з центрального кола Андрія Гусина і з розвороту потужно пробив у правий від воротаря кут – 1:0.

Повівши в рахунку динамівці не зупинилися, ніби намагаючись забити голи і за матч тижневої давнини. Щоправда і господарі не відсижувалися в обороні, переважно порушуючи спокій Віталія Реви ударами здалеку. За п’ять хвилин до перерви Кобзар небезпечно виконує штрафний з сімнадцяти метрів – Рева парирує удар. А незадовго до цього “пристрілювався” колишній киянин Баланчук – вище воріт.

По перерві керманич динамівців Олексій Михайличенко випустив на поле креативного Діого Ринкона, технічні дії та філігранне володіння м’ячем якого не раз залишали позаду опонентів. Впевнено почувався молодий Лисицький, якого наприкінці сезону Михайличенко все частіше підпускає до основного складу. Перевага в класі киян матеріалізувалася по перерві. За вісім хвилин м’яч тричі опинявся в воротах безпорадного Постранського. Відзначилось атакуюче тріо гостей – Шацьких, Мелащенко та Діого Ринкон. Приємно, що зупинив безгольову серію Олександр. У середу нападник відзначився в грі за національну збірну, тепер черга і у внутрішній першості.

Довівши рахунок до розгромного динамівці продовжували атакувати. Кілька слушних нагод втратив Діого, могли відзначитись Мелащенко та Лисицький. За кілька хвилин до фінального свистка Діого на швидкості обійшов двох оборонців, увійшов у штрафну, де був відверто звалений на газон, але олександрійський арбітр Курганов вгледів порушення… поза межами карного майданчика.

Впевнено подолавши полтавську “Ворсклу” за сумою двох матчів з рахунком 5:0, київські динамівці вийшли до півфіналу Кубку України. Також у передостанній стадії престижного турніру виступатимуть дніпропетровський “Дніпро”, луцька “Волинь” та переможець пари “Шахтар” – “Кривбас”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер