Втрачений шанс на “Сантьяго Бернабеу”

Втрачений шанс на “Сантьяго Бернабеу”

Мало хто сподівався побачити від “Динамо” в поєдинку з Королівським клубом настільки яскравий атакуючий футбол. Набридла “виїзна модель” тридцятирічної давнини, яка в розумі “фахівців” до сих пір по п’ятам слідує за нашим клубом, з приходом Йожефа Сабо пішла, мабуть, назавжди. На її місце прийшла виразна видовищна гра з акцентом на атаку, найкращі зразки якої з кожним днем все більше втілюють оптимізм у серця київського вболівальника.

Гра в Мадриді не може залишити байдужими футбольних гурманів. Згідно статистиці, за 90 хвилин обома командами було нанесено 39 (!) ударів у сторону воріт, що складає трохи менше одного “пострілу” за дві хвилини. Що цікаво, за кількістю ударів команда Сабо обійшла опонентів – 20 проти 19. Нажаль, жоден з них не став результативним.

Ні в одному з компонентів гри динамівці не поступалися “сливовим”. Лише контроль м’яча у іменитих мадридських зірок був вищий, та й то – епізодами. Бажання перемогти у кожному єдиноборстві, пресинг, починаючи зі штрафної Касильяса, зводили нанівець усі козирі “колоди” Гарсії Ремона.

В нападі українцям явно не вистачало Маріса Верпаковскіса. На мокрому від дощу полі його швидкість, маневреність та удар могли б стати вирішальними. Вийшовшому замість нього Шацьких не завжди вдавалось впоратися з мокрим м’ячем, часом Максим губився у вигідних ситуаціях. Хоча не варто забувати і про колосальний обсяг роботи, зроблений форвардом на своїй половині поля. Практично в кожній з атак “Реалу” Шацьких перекваліфіковувався у гравця оборонного плану.

Наприкінці матчу чудову нагоду зрівняти рахунок змарнував Клебер. Отримавши м’яч у 8-ми метрах від воріт, нападник ривком обійшов оборонця і потужно пробив – на заваді стала рука Касильяса. Неточність бразильця на завершальній стадії можна списати на його молодість та бажання ледь не “завести” м’яч у ворота. Зіркові опоненти цим не грішили, пробиваючи по воротам Шовковського за першої наданої нагоди.

Відмінна гра нашого голкіпера врятувала команду від ще більших неприємностей. Особливо дошкуляли господарі комбінаціями на нашому правому фланзі. Гіоане та Гусєв не справлялися з як у калейдоскопі міняючимися суперниками, після чого йшли основні загрози нашим воротам. Єдиний м’яч поєдинку також став наслідком точної передачі Рональдо з вищезгаданої зони.

Навіть найсуворішим критикам важко у чомусь дорікнути динамівців. Так, роботи – непочатий край, особливо у побудові оборонних редутів та покращенні взаєморозуміння, але у вівторок ввечері на полі “Сантьяго Бернабеу” ми побачили справжню команду, якій до снаги виконання найсерйозніших завдань.

Довести претензії на лідерство в групі “Динамо” зможе через два тижні на полі “Олімпійського”. Подразник буде чудовий – той самий мадридський “Реал”. Підсумок цього матчу покаже, наскільки вагомі претензії хлопців Сабо серед найкращих колективів Старого Світу

* * *
Динамівці провели матч в такому складі: Шовковський (кап), Гавранчич, Саблич, Гіоане (Пеєв, 87), Ель Каддурі, Родольфо, Юссуф, Гусєв (Чернат, 64), Діого Ринкон (Белькевич, 75), Клебер, Шацьких.

Єдиний м’яч на 35-й хвилині забив Майкл Оуен.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер