Урок футболу для тренерів «Динамо»

Урок футболу для тренерів «Динамо»

Вік живи – вік учись. Ця приказка супроводжує кожну людину впродовж усього життя. Тим паче, якщо мова іде про людей, які вчать інших – підтримувати кваліфікацію потрібно постійно.

Генеральний директор «Динамо» Реваз Чохонолідзе, який з’явився у клубі відносно недавно, вводить нові методики не лише в тренувальні і ігрові схеми, але і в сам тренувальний корпус. Одним зі таких нововведень стало запрошення до Києва професора всесвітньо відомого Інститут футболу (м. Коверчіано, Італія) Франко Феррарі. Лекції містера Феррарі слухали свого часу такі відомі тренери, як Фабіо Капелло, Марчелло Ліппі, а тепер всі ми захоплюємось грою команд, якими керують ці спеціалісти.

Журналісту www.fcdynamo.kiev.ua вдалось поспілкуватись із професором перед лекцією для тренерів «Динамо».

- Я приїхав до Києва на три дні на запрошення містера Чохонолідзе. Мета візиту – передати свої знання вашим тренерам.

- Розкажіть трохи про себе…

- Я багато років грав у професійному клубі – «Дженоа», після чого чотири роки працював тренером. У результаті я став викладати футбольну науку для тренерів, і добився певних успіхів – мої випускники успішно тренують клуби найвищого рівня, а це являється головним показником для викладача.

- У яких клубах ви ще читали лекції, окрім київського «Динамо»?
- Не стану називати клуби, де я побував. Це займе багато часу. Просто скажу – об’їздив усі європейські країни, звичайно ж, не в ролі туриста (посміхається).

- Що ви можете сказати про рівень теоретичної підготовки тренерів київського «Динамо»?

- Вони відмінно розуміють мене, хоча ми говоримо на різних мовах. Я бачу зацікавленість в їхніх очах, і готовий віддавати їм свої знання.

- Наскільки високим є потенціал тренерського корпусу «Динамо»?
- Я не можу судити об’єктивно. Адже я лише читаю лекції для них. А про потенціал ваших тренерів можна судити за результатами, які показують їхні підопічні – починаючи від дітей і закінчуючи командою професіоналів.

- Ви дивились матч проти «Спортинга»?

- Так, звичайно. «Динамо» повинно було беззаперечно вигравати цей поєдинок, але, як буває в футболі, результат був не на вашу користь.

- Ваші візити до Києва віднині будуть постійними чи це одноразова акція?
- У принципі, це не залежить від мене. Якщо запросять через певний час повторно – із радістю погоджусь.

Лекція професора Феррарі (на якій був присутній і головний тренер «Дианмо» Йожеф Сабо, один із його помічників Олег Лужний, тренери дублерів і «Динамо-2» Юрій Калитвинцев, Геннадій Литовченко, Сергій Шматоваленко, тренери дитячих команд «Динамо» різних вікових груп) тривала дві години. Після чого тренери показували свою майстерність уже на футбольному полі. Різноманітні комбінації, робот аз м’ячем – ці знання, передані італійським професором, тепер можна донести і до наших футболістів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер