Урок від поляків

Урок від поляків

Максим Шацьких
Краще допускатись помилок і набивати гулі у товариських зустрічах, а ніж по ходу сезону. Такий висновок можна зробити за підсумками останнього матчу «Динамо» на підготовчих зборах в Австрії.

П'ята команда Польщі «Гроцлін» являє собою добре організований рівний колектив, більшість гравців є вихованцями місцевого футболу. Фактурні захисники, швидкі нападаючі, класична тактика. Одним словом, перед динамівцями постав добротний опонент, спаринг із яким приніс безперечний ефект.

На матч проти поляків динамівські тренери виставили умовний другий склад. Напевне, деякі із тих, хто вийшов на поле зіграють за Суперкубок проти «Шахтаря». До таких можна віднести молодих Рибку, Мандзюка, Лисенка, можливо до них приєднається Фаркаш, Бушич та Махдуфі. На даний момент тренерський штаб визначається із складом на матч в Одесі.

Одна із перших атак «Гроцліна» завершилась взяттям воріт. Голкіпер поляків сильно вибив м'яч від воріт, той перелетів через все поле і, заодно, через Рибку, що необережно вийшов. Суперник підхопив м'яч і був готовий відправити його у порожні ворота, але цьому, сфолоивши, завадив голкіпер. «Гроцлін» таки покарав «Динамо» із 11-метрової позначки. 
Балаж Фаркаш

Згодом кияни, завдяки відмінним індивідуальним діям Шацьких та Гіоане, зрівняли рахунок, а потім знову пропустили разючу контратаку.

Цього дня, відверто кажучи, гра у команди не йшла. Величезний відсоток браку, позиційні помилки, відсутність узгоджених колективних дій. Можливо, все це пояснюється втомою після щоденних тренувань…

Гру, яку «Динамо» показало у передмісті Інсбрука, київському вболівальнику краще не бачити. А це привід призадуматись тренерам, для яких матч із «Гроцліном» дав достатньо інформації для роздумів.


Любителям статистики:

«Динамо» - «Гроцлін» - 1:2 (1:2).

«Динамо»:
Рибка (Луценко, 46), Ель Каддурі, Гавранчич, Мандзюк, Маркович, Гіоане, Белькевич, Махдуфі, Фаркаш (Лисенко, 46), Шацьких, Бушич.

Голи: Гіоане (16) - Лато (5, з пенальті), Бабнич (34).

Вилучені: Ель Каддурі (79) - Печняк (79).

www.fcdynamo.kiev.ua (Інсбрук - Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер