Пішов із життя Олександр Щанов

У п'ятницю, 6 листопада, на 86-му році пішла з життя чудова людина, ветеран Великої Вітчизняної війни, колишній гравець «Динамо» Олександр Іванович Щанов.

Він залишив по собі добрі справи та світлу пам’ять. Рівно шістдесят років тому, восени 1949 року, на чолі з капітаном Щановим «Динамо» вперше в історії здобуло золоті нагороди в турнірі дублерів СРСР, а через три роки Олександр Іванович доклав усіх сил і майстерності, щоб уже головна команда «Динамо» посіла друге місце в чемпіонаті СРСР.

Після закінчення спортивної кар’єри Щанов нетривалий час працював начальником команди «Динамо», а потім перейшов на тренерську стежку. Добрі слова стосовно праці наставника лунали в івано-франківському «Спартаку» та київському «Темпі», чернігівській «Десні» та харківському «Авангарді».З 1965 по 1985 рік Щанов працював тренером збірних команд при Спорткомітеті УРСР. До виходу на пенсію заслужений фахівець передавав знання і досвід у Федерації футболу України, брав активну участь у роботі Федерації футболу Київської області.

За великий внесок у розвиток футболу Олександр Щанов удостоєний високою державною нагородою – орденом «За заслуги» III ступеня. А в пам’яті людей, які добре знали Олександра Івановича, він назавжди залишиться висококваліфікованим фахівцем, доброю, чуйною і порядною людиною. Футбольний клуб «Динамо» (Київ), вся футбольна громадськість країни, тужить із приводу непоправної втрати і висловлює співчуття рідним та близьким.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер